Најновије

Доњецк: У грaнатирању украјинске армије погинуо радник Црвеног крста

ДОЊЕЦК - Центар Доњецка, укључујући и стамбене квартове, нашао се данас под јаком артиљеријском паљбом, први пут од када су Кијев и Москва, 5. септембра, потписали споразум о прекиду ватре, пренели су медији.
Ужаси рата (Фото: ФБ)

Ужаси рата (Фото: ФБ)

Градске власти саопштиле су да тек треба да утврде да ли у бомбардовању има жртава, додајући да је у нападу погођен централни тржни центар, док је један од пројектила изазвао пожар на другој локацији. Раније данас, извештач РИА Новости јавио је да је на аеродрому у Доњецку избио пожар и да се над њим диже густ стуб дима који се види чцак из центра града. Руска агенција објавила је и да иако се примирје у целини поштује, има периодичне пуцњаве, посебно у области аеродрома који је под контролом кијевских снага. Проруске снаге кажу, наводи РИА Новости, да се са аеродрома периодично отвара ватра на град и да они морају да одговоре, додајући да су јутрос украјински војници поново гађали стамбене четврти града, а побуњеници морали да узврате. Погинуо званичник МКЦК у гранатирању Доњецка Швајцарац, званичник Међународног комитета црвеног крста (МКЦК) из Женеве, погинуо је данас у гранатирању центра Доњецка на истоку Украјине, јавили су агенције. Извештач агенција Ројтерс видео је бесживотно тело средњовечног мушкарца како лежи потрбушке на улазу оштећене зграде у којој су канцеларије МКЦК. Министарство одбране самопрокламоване Доњецке Народне Републике (ДПР) саопштило је данас да је званичник МКЦК погинуо у гранатирању Доњецка, јавила је руска агенција Итар Тас с. Представник МКЦК из Женеве Ларант Етјен, држављанин Швајцарске, рођен 1976. погинуо је у Доњецку, потврдио је Едуард Башурин, функционер политичког одељења министарства одбране ДПР. Швајцарац је погинуо када су гранате почеле да падају по центру Доњецка, по први пут, од договореног примирја 5. септембар. Делови источног, угљом богатог чворишта Доњецка, били су под тешком ватром граната када је погођена 14-тоспратни централни шопинг центар непосредно пре 18:00 часова по локалном времену, а репортери АФП видели су да још једна граната ломи прозоре на седишту МКЦК и тело мушкарца како лежи у близини.
Прочитајте још:Најмање 15. руске деце нестало у току образовног програма САД-а!Папа сазвао изасланике са Блиског истока због претњи исламистаПреко 13.500 цивила признато као жртве операција војске Украјине!
Агенцији АФП је речено да је жртва званичник глобалне хуманитарне организације са седиштем у Женеви. И на сајтовима проруских снага у Доњецку постављена је фотографија из пасоша погинулог Швајцарца. АФП наводи да, за сада, није познато ко је организовао данашњи напад. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА