Najnovije

Donjeck: U granatiranju ukrajinske armije poginuo radnik Crvenog krsta

DONJECK - Centar Donjecka, uključujući i stambene kvartove, našao se danas pod jakom artiljerijskom paljbom, prvi put od kada su Kijev i Moskva, 5. septembra, potpisali sporazum o prekidu vatre, preneli su mediji.
Užasi rata (Foto: FB)

Užasi rata (Foto: FB)

Gradske vlasti saopštile su da tek treba da utvrde da li u bombardovanju ima žrtava, dodajući da je u napadu pogođen centralni tržni centar, dok je jedan od projektila izazvao požar na drugoj lokaciji. Ranije danas, izveštač RIA Novosti javio je da je na aerodromu u Donjecku izbio požar i da se nad njim diže gust stub dima koji se vidi čcak iz centra grada. Ruska agencija objavila je i da iako se primirje u celini poštuje, ima periodične pucnjave, posebno u oblasti aerodroma koji je pod kontrolom kijevskih snaga. Proruske snage kažu, navodi RIA Novosti, da se sa aerodroma periodično otvara vatra na grad i da oni moraju da odgovore, dodajući da su jutros ukrajinski vojnici ponovo gađali stambene četvrti grada, a pobunjenici morali da uzvrate. Poginuo zvaničnik MKCK u granatiranju Donjecka Švajcarac, zvaničnik Međunarodnog komiteta crvenog krsta (MKCK) iz Ženeve, poginuo je danas u granatiranju centra Donjecka na istoku Ukrajine, javili su agencije. Izveštač agencija Rojters video je besživotno telo srednjovečnog muškarca kako leži potrbuške na ulazu oštećene zgrade u kojoj su kancelarije MKCK. Ministarstvo odbrane samoproklamovane Donjecke Narodne Republike (DPR) saopštilo je danas da je zvaničnik MKCK poginuo u granatiranju Donjecka, javila je ruska agencija Itar Tas s. Predstavnik MKCK iz Ženeve Larant Etjen, državljanin Švajcarske, rođen 1976. poginuo je u Donjecku, potvrdio je Eduard Bašurin, funkcioner političkog odeljenja ministarstva odbrane DPR. Švajcarac je poginuo kada su granate počele da padaju po centru Donjecka, po prvi put, od dogovorenog primirja 5. septembar. Delovi istočnog, ugljom bogatog čvorišta Donjecka, bili su pod teškom vatrom granata kada je pogođena 14-tospratni centralni šoping centar neposredno pre 18:00 časova po lokalnom vremenu, a reporteri AFP videli su da još jedna granata lomi prozore na sedištu MKCK i telo muškarca kako leži u blizini.
Pročitajte još:Najmanje 15. ruske dece nestalo u toku obrazovnog programa SAD-a!Papa sazvao izaslanike sa Bliskog istoka zbog pretnji islamistaPreko 13.500 civila priznato kao žrtve operacija vojske Ukrajine!
Agenciji AFP je rečeno da je žrtva zvaničnik globalne humanitarne organizacije sa sedištem u Ženevi. I na sajtovima proruskih snaga u Donjecku postavljena je fotografija iz pasoša poginulog Švajcarca. AFP navodi da, za sada, nije poznato ko je organizovao današnji napad. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA