Најновије

Веља Илић поручио Благојевићу да се уразуми

Министар без портфеља задужен за ванредне ситуације Велимир Илић поручио је синоћ директору Канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима Марку Благојевићу да се "уразуми и да буде васпитан".
Велимир Илић (Фото: ФБ)

Велимир Илић (Фото: ФБ)

Министар је, наиме, раније изјавио да је чињеница да обнова поплављених подручја иде споро и да се неки проблеми решавају на мучан начин. Он је оценио да би, "ако би чекали Марка Благојевића, о овоме причали и у мају следеће године". - Препоручио би министру Илићу да се обавести, јер то што он прича је пуко незнање. Уопште ништа не разумем, шта тај човек прича и шта мисли под тим да се сада тапка у месту - узвратио је Благојевић министру пре два дана. Упитан о изјави Благојевића, Илић је синоћ гостујући на ТВ Пинк одговорио да Благојевић "не може да учи министра са 36 година радног стажа како се ради". Он је рекао и да "дође у Текију да види шта је организација", наводећи да кад год се обратио Благојевићу, "није било пара". "Војска у Текији изванредно одрадила свој посао" Илић је изјавио да је у Текији код Кладова после поплава, које су задесиле то подручје, војска изванредно одрадила свој део посла. Он је рекао да Текија сада "не може да се препозна у односу на оно што се догодило". Ангажовано је 470 војника, који су чистили куће и избацивали муљ, а укључени су и мештани, јавна предузећа, ЦИП и инжењерски кадар, па је омогућен саобраћај према Неготину, рекао је Илић.
Прочитајте још:
Илић је истакао да се припремају одбрамбени насипи за Грабовицу и Текију и да се у радове укључио и РТБ Бор, како би се спречиле последице евентуалне нове бујице. Он је истакао да је неопходно превентивно радити на одбрамбеним насипима и на бранама за шта је потребно радити најмање два месеца, али 20-ак дана да се спречи бујица да поново уђе у Текију. О "кипарским парама": Нема ништа од тога На питање новинара о "кипарским парама", Илић је одговорио да је предао комплетну документацију и да је тадашњи министру правде Владан Батић узео све папире, које је проследио тужилаштву. "Нема ништа од тога", рекао је Илић и додао да некадашњи високи функционери који су могли имати више информација о том случају - Вук Обрадовић, Радован Стојичић Баџа и Жика Петровић више нису живи. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА