Најновије

Командант Перовић: Закон нас неће уплашити, ми нисмо плаћеници наши борци су у дуговима због Новорусије!

ДОЊЕЦК-  Командант српских добровољаца у Новорусији, и један од оснивача француско-српске добровољачке бригаде Никола Перовић у ексклузивном интервју за Правду говори о новим променама закона којима ће се грађанима Србије забранити да буду добровољци. Уверен сам да не постоје законске норме и санкције које могу да сломе нашу вољу, снагу и борбу против НАТО дикататуре- каже командант Перовић и додаје да они не примају новац за своју борбу већ су неки од њих због своје жеље да заштите братски народ сада у дуговима. 

Перовић поручије да их закон неће уплашити! (Фото: Фејбук)

Перовић поручије да их закон неће уплашити! (Фото: Фејбук)

1. Како видите предлог закона којим ће се кажњавати одлазак српских грађана у зоне погођене конфликтима? У тренуцима када се највише добровољаца јавља са жељом да дође у Новорусију доноси се закон, који предвиђа вишегодишње казне за српске добровољце у зонама погођеним конфликтима. Познато је да муџахедини из Србије годинама ратују у Ираку, Сирији, Либији, али се ово питање отвора тек када су на ред стигли добровољци српског народа, који желе да се одуже Русији за вековну братску помоћ. Срби не могу седети скрштених руку и на телевизији гледати како страдају жене, деца и старци само зато што су Руси. Уверен сам да не постоје законске норме и санкције које могу да сломе нашу вољу, снагу и борбу против НАТО дикататуре. 2. Ви сте више пута истакли да су људи који ратују у Донбасу добровољци док медији у Србији непрекидно говоре о огромним цифрама од 10. 000 долара месечно за оне који ратују.  Одговорно тврдим да добровољци у нашој бригади не примају новчане надокнаде, ни ти су на било који начин плаћени. Прави пример је Дејан Берић, добровољац који је заробљен и који се нашао у у дуговима до 16 000 еура, јер није имао начин да плати откуп који је украјинска војска тражила од њега како би био међу ослобођенима приликом размене заробљеника . Овде се храброст не плаћа новцем, већ поштовањем! И зато апелујем на све оне који су изнеких других намера желели да дођу у Новорусију, да одустану. Окупљамо само људе са чистом душом, часним циљевима и поштеним намерама. 3. Имате ли неку поруку посланицима који ће гласати у скупштини, и одлучиватио о томе да ли ће се закон усвојити? Позивам српски народ да изрази неслагање са законом, који се доноси са намером да санкционише све Србе који су имали снаге и смелости да покажу на којој су страни, који су се определили као слободни људи, а не поданици Запада. Од посланика у Скупштини Србије не очекујем савесне и државотворне одлуке. Они су под контролом својих партијских машина, којима се диригује из Брисела и Вашингтона. Искрено верујем да ће се у Скупштини Србије поново зачути слободни српски глас. Време је да се за то и изборимо.
Прочитајте још о француско-српској биргади у Новорусији:ЕКСКЛУЗИВНО: Формирање француско-српске бригаде у Новорусији!ОТКРИВАМО: Ово је организација иза француско-српске јединице у Новорусији!Командант Перовић: Србија мора да устане против америчке диктатуре, придружите нам се!
4. Шта би сте поручили војницима који су тренутно у Новорусији и онима који желе да дођу као добровољци? Желим свим војницима да се држимо до победе да сачувамо нашу вољу и нашу храброст . Да овога пута не оставимо Новурусију, као што је власт оставили браћу на Косову и Метохији. Још једном позивам све добровољце да нам се придруже и да се боримо за слободу. Знам да је тешка материјална ситуација за наше људе, да се тешко живи и једва плаћају основне потребе, ако Бог да, радимо на томе да се отвори социјални фонд за помоћ њиховим породицама, женама и деци. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА