Najnovije

Komandant Perović: Zakon nas neće uplašiti, mi nismo plaćenici naši borci su u dugovima zbog Novorusije!

DONJECK-  Komandant srpskih dobrovoljaca u Novorusiji, i jedan od osnivača francusko-srpske dobrovoljačke brigade Nikola Perović u ekskluzivnom intervju za Pravdu govori o novim promenama zakona kojima će se građanima Srbije zabraniti da budu dobrovoljci. Uveren sam da ne postoje zakonske norme i sankcije koje mogu da slome našu volju, snagu i borbu protiv NATO dikatature- kaže komandant Perović i dodaje da oni ne primaju novac za svoju borbu već su neki od njih zbog svoje želje da zaštite bratski narod sada u dugovima. 

Perović poručije da ih zakon neće uplašiti! (Foto: Fejbuk)

Perović poručije da ih zakon neće uplašiti! (Foto: Fejbuk)

1. Kako vidite predlog zakona kojim će se kažnjavati odlazak srpskih građana u zone pogođene konfliktima? U trenucima kada se najviše dobrovoljaca javlja sa željom da dođe u Novorusiju donosi se zakon, koji predviđa višegodišnje kazne za srpske dobrovoljce u zonama pogođenim konfliktima. Poznato je da mudžahedini iz Srbije godinama ratuju u Iraku, Siriji, Libiji, ali se ovo pitanje otvora tek kada su na red stigli dobrovoljci srpskog naroda, koji žele da se oduže Rusiji za vekovnu bratsku pomoć. Srbi ne mogu sedeti skrštenih ruku i na televiziji gledati kako stradaju žene, deca i starci samo zato što su Rusi. Uveren sam da ne postoje zakonske norme i sankcije koje mogu da slome našu volju, snagu i borbu protiv NATO dikatature. 2. Vi ste više puta istakli da su ljudi koji ratuju u Donbasu dobrovoljci dok mediji u Srbiji neprekidno govore o ogromnim ciframa od 10. 000 dolara mesečno za one koji ratuju.  Odgovorno tvrdim da dobrovoljci u našoj brigadi ne primaju novčane nadoknade, ni ti su na bilo koji način plaćeni. Pravi primer je Dejan Berić, dobrovoljac koji je zarobljen i koji se našao u u dugovima do 16 000 eura, jer nije imao način da plati otkup koji je ukrajinska vojska tražila od njega kako bi bio među oslobođenima prilikom razmene zarobljenika . Ovde se hrabrost ne plaća novcem, već poštovanjem! I zato apelujem na sve one koji su iznekih drugih namera želeli da dođu u Novorusiju, da odustanu. Okupljamo samo ljude sa čistom dušom, časnim ciljevima i poštenim namerama. 3. Imate li neku poruku poslanicima koji će glasati u skupštini, i odlučivatio o tome da li će se zakon usvojiti? Pozivam srpski narod da izrazi neslaganje sa zakonom, koji se donosi sa namerom da sankcioniše sve Srbe koji su imali snage i smelosti da pokažu na kojoj su strani, koji su se opredelili kao slobodni ljudi, a ne podanici Zapada. Od poslanika u Skupštini Srbije ne očekujem savesne i državotvorne odluke. Oni su pod kontrolom svojih partijskih mašina, kojima se diriguje iz Brisela i Vašingtona. Iskreno verujem da će se u Skupštini Srbije ponovo začuti slobodni srpski glas. Vreme je da se za to i izborimo.
Pročitajte još o francusko-srpskoj birgadi u Novorusiji:EKSKLUZIVNO: Formiranje francusko-srpske brigade u Novorusiji!OTKRIVAMO: Ovo je organizacija iza francusko-srpske jedinice u Novorusiji!Komandant Perović: Srbija mora da ustane protiv američke diktature, pridružite nam se!
4. Šta bi ste poručili vojnicima koji su trenutno u Novorusiji i onima koji žele da dođu kao dobrovoljci? Želim svim vojnicima da se držimo do pobede da sačuvamo našu volju i našu hrabrost . Da ovoga puta ne ostavimo Novurusiju, kao što je vlast ostavili braću na Kosovu i Metohiji. Još jednom pozivam sve dobrovoljce da nam se pridruže i da se borimo za slobodu. Znam da je teška materijalna situacija za naše ljude, da se teško živi i jedva plaćaju osnovne potrebe, ako Bog da, radimo na tome da se otvori socijalni fond za pomoć njihovim porodicama, ženama i deci. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA