Најновије

Путин се 16. октобра обраћа Србима - држи говор на војној паради!

БЕОГРАД - Председник Русије Владимир Путин, који ће 16. октобра посетити Србију, одржаће говор на војној паради предвиђеној поводом седам деценија од ослобођења Београда у Другом светском рату, изјавио је руски амбасадор Александар Чепурин.
Путин! (Фото: ЈуТјуб)

Путин! (Фото: ЈуТјуб)

Чепурин је за Вечерње новости од суботе рекао да ће руска делегација доћи у Београд 16. октобра око поднева у три авиона. Потом ће се Путин у Палати "Србија" срести с председником Србије Томиславом Николићем и премијером Александром Вучићем. Председник Русије ће присуствовати и потписивању неколико значајних међудржавних споразума. Поред учешћа на војној паради, предвиђено је да Путин положи венац на Гробље ослободилаца Београда, а потом ће у поподневним сатима отпутовати у Милано.
Прочитајте још:МИХАЛКОВ: Путин као мушкарац нема на Западу са ким да разговара, тамо нема мушкараца!
Како Вечерње новости наводе, интересовање медија за праћење Путинове посете је огромно, а само из Русије долази седамдесетак новинара. Чепурин је изјавио да Путин у Београд не доноси никакве ултиматуме нити специјалне захтеве, и да је Москва задовољна избалансираним ставом Србије око украјинске кризе. Новости пишу да се очекује да ће међу главним темама разговора руске и српске делегације у Београду бити питање билатералне сарадње, пре свега економских односа. Руска делегација имаће 150 чланова. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА