Најновије

Држава нас тера да плаћамо таксе за непостојеће ствари!

БЕОГРАД- Користећи незнање грађана, држава намеће плаћање такси које нам на годишњем нивоу "истерају" из џепа не баш малу суму новца... Судске таксе годишње коштају грађане 10 милијарди динара, а републичка административна такса чак шест милијарди, каже Иван Радак из Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД).
Држава нам узима за непостојеће ствари (Фото: internationaltradenews.com)

Држава нам узима за непостојеће ствари (Фото: internationaltradenews.com)

Он сматра да је потребно формирати регистар такси и накнада који би био јаван како би грађани у сваком тренутку знали шта плаћају. Он је на РТС истакао да парафискални намети највише оптерећују привреду, и то делатности у којима су приходи највећи. - Не бисмо морали да плаћамо накнаду за подстицај повлашћених произвођача електричне енергије, јер још немамо ветропаркове и немамо соларне паркове. Једног дана кад их будемо имали, у реду, али плаћање тога сада није потребно - рекао је Радак. НАЛЕД и УСАИД предлажу да се елиминишу непотребни парафискални намети и да се неке од такса врате локалним самоуправама. - Предлажемо и да се формира регистар накнада и такса који би обавезивао све институције да региструју таксе и накнаде, а оне које не би постојале у регистру не би могле ни да се наплаћују - навео је он.
Прочитајте још:Адвокатска комора Србије: Нетачни наводи Министарства правдеЈЕДЕМО ОТРОВНО МЕСО? Увозе нам месни отпад који је забрањен у ЕУ!
Радак истиче да је решење „ударац“ на сиву економију и оне који нелегално послују. Најмања републичка такса износи 70 динара, а највиша скоро 750.000 динара и у том распону налази се око 250 непотребних намета који оптерећују привреднике, кажу у НАЛЕД. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА