Најновије

Колико вреде Срби а колико Албанци?

БЕОГРАД - После катастрофалне игре и срећног ремија у Јеревану, у уторак фудбалску репрезентацију Србије очекује дуел са пријатним изненађењем досадашењег дела квалификацје за ЕП 2016 - Албанијом.
Фото: Kosovo net

Фото: Kosovo net

Да је неко срећније време за наш фудбал, питали бисмо се само са колико голова разлике ће наша репрезентација да слави...Сада, сви би били задовољни са минималном победом. Ако је веровати специјализованом сајту "трансфермаркт.де" капитен "орлова" Бранислав Ивановић вреди више од стартних 11 Албанаца са меча против Данске у Тирани. Ако погледамо тај податак не треба да стрепимо од наших јужних суседа, али... Победа Албаније у Лисабону против Португала и реми са Данском пали аларм у нашем табору. Нема потцењивање, само максималним залагањем, "орлови" могу до тријумфа са којим бисмо ушли мирније у наставак квалификација за шампионат Старог континента. Шта можемо да очекујемо од Албаније? Репрезентација која нема нека звучна имена, али игра борбено, фанатично...Води је искусни, 55-годишњи Италијан Ђовани ди Бјази, који је био тренер неколико тимова из Серије А. Вредност стартних 11 фудбалера који су изборили реми са Данском у Тирани је 16.400.000 милиона евра према процени портала трансфермаркт.де. Примера ради, капитен Бранислав Ивановић процењен је на 17.000.000 евра, а очекиваних 11 против Албанаца (уместо повређеног Марковића, ставили смо Александра Митровића) вреде 119.250.000 милиона евра. Најпознатији албански фудбалер је искусни Лорик Цана, стуб одбране римског Лација, који је процењен на 3.000.000 евра. Клупски друг Филипа Ђорђевића је и голман Етрит Бериша, који има тржишну вредност, такође, 3.000.000. Одбрана је јачи део репрезентације Албаније (примили само гол за 180 минута), па не чуди да дефанзивци имају већу тржишну вредност од играча средине терена и нападача. На средини терена "царује" Амир Абраши, члан циришког Грасхоперса. У нападу брзоноги Анди Лила и Беким Балај могу да створе проблеме одбрани "орлова", док им се често прикључује и Ермир Лењани, стрелац јединог гола против Данаца.
Прочитајте још:

Ђоковић: Тренутно ми је у глави како ћу постати отац

Навијачи на утакмици Русија – Молдавија истакли фотографије лидера Новорусије

Највреднији српски фудбалер је Немања Матић, који је процењен на 26.000.000 евра, а добро се котирају и Матија Настасић са 21.000.000 и Бранислав Ивановић са 17.000.000. Најмању вредност има јунак ремија у Јеревану, голман Владимир Стојковић, који је процењен на 1.500.000 и дефанзивац Фрајбурга Стефан Митровић са 1.750.000. Ово су бројке које иду у прилог нашој селекцији, али ће "орлови" морати добро да озноје дресове не би ли победили чврсте и фанатично борбене Албанце. Извор: Вести онлајн  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА