Најновије

Полициjски синдикати: Не рушити углед комплетне Жандармериjе

БEOГРAД - Два полициjска синдиката позвала су данас надлежене да покрену поступке против припадника Жандармериjе за коjе су сумња да су по било ком основу прекршили закон а медиjе да се не руше углед комплетне jединице због поjединаца.
Илустрација (фото Јутјуб)

Илустрација (фото Јутјуб)

Репрезентативни Незавнисни синдикат полициjе у саопштењу jе позвао медиjе да се суздржи од непримерених напада и константног рушења угледа Жандармериjе, "елитне jединице полициjе, чиjи припадици даноноћно обављаjу наjсложениjе задатке, коjи се из дана у дан постављаjу пред њих". "Без намере да штитимо било кога, а нарочито не оне коjи се баве криминалом, сматрамо да jе у наjмању руку неодговорно да се сви припадници ове елитне jединице стављаjу на стуб срама и сатанизуjу, због неодговорног понашања неколицине њених припадника", каже представаник тог синидиката Велимир Лукић. Oн jе навео у саопштењу и да "државни органи, пре свих полициjа и тужилаштво, треба да раде своj посао и покрену поступке против оних за коjе постоjи основана сумња да су починили кривична дела". Представник Независног полициjског сидниката Србиjе Mомчило Видоjевић, реагуjући на натписе у медиjима о Жандардмериjа позвао jе министра унутрашњуих послова да спроведе стварне реформе у MУП-. "Господине Стефановићу, од тренутка када сте стали на чело MУП-а причали сте о реформама коjе су непоходне, што као синдикат подржавамо", навео jе Видоjевић у саопштењу тог синдиката. Oн наводи и да се поставља логично питање да ли се те реформе споводе путем медиjа "изношењем многих ствари у jавност, очигледно без размишљања да се тиме нарушава углед полициjе као институциjе и њеног елитног дела - Жандармериjе". "Већи броj припадника Жандармериjе су часни и поштени људи коjи своjе задатке обављаjу професионално и поштено, као што су наjтежи и наjодговорниjи послови обезбеђења деликатних скупова, Kопнене зоне безбедности...", подсетио jе он. Против више од 100 припадника Жандармериjе подношене су кривичне приjаве, утврђено jе безбедносном провером скоро свих 2.000 припадника ове елитне полициjске jединице. Половина жандарма коjи имаjу кривични досиjе, према проверама MУП, нису окарактерисани као "озбиљан безбедносни проблем", jер jе реч о особама против коjих су приjаве подношене због саобраћаjа, наводи лист позиваjући се на неименоване изворе у врху MУП-а.
Прочитајте још:Ово је Шиптар који нуди милион еура репрезентацији Албаније ако победи СрбијуНа бившег губернатора Доњецка извршен атентат
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА