Најновије

Путин: “Кина да се лепо брине о мом тигру“

Након вести да је тигар по имену Кузја, ког је Владимир Путин пустио у дивљину, пребегао у Кину, Пекинг је потврдио присуство женског тигра на територији ове многољудне нације, преноси "Newser".
Путин (Фото: Википедија.ру)

Путин (Фото: Википедија.ру)

Кина је такође изјавила да уклања све замке и поставља камере како би се осигурала безбедност тигра, једног од три које је председник Русије, Владимир Путин, у мају пустио у дивљину Амур региона. Русија такође није превише стидљива у упозорењима Кини да се лепо брине о тигру, а министар екологије и животне средине Русије издао је изјаву у којој стоји “да се нада да ће се кинеске колеге постарати да судбина предатора буде у складу са интернационалном сарадњом”. А чини се како је Кина вољна да помогне и спремна је да предатору који је у потрази за храном омогући приступ стоци у том региону како не би био гладан.
Прочитајте још:Коштуница: Изневерили програм ДСС-а, напуштам странку!
Еколози кажу да је угрожени амурски тигар вероватно тражио боље ловиште, али се сада прибојавају за његову безбедност. Василиј Горобејко, заменик менаџера за природне ресурсе у Русији, каже да је забринут због тога што је Кина насељенија земља и зато што би залуталог тигра могао да убије неки фармер ком случајно дође на посед. “Наравно, Кина ће бити информисана о тигру председника Путина каналима Министарства спољних послова, али је потребно време да ова информација дође до локалних еколога”, каже он. “Кузја зна да избегава људе и до сад му је у Русији добро ишло, али би његово сналажење у пољопривредној области у Кини било много теже”. Путин је ослободио Кузју када је имао 19 година са још два тигра у удаљеној Амурској регији. Кузја је био најхрабрији од њих и први је отишао у дивљу тајгу. Друга два тигра, Борја, Кузјин брат и Илона, остали су у Амурској регији. Пошто је јелена било мање, они су морали да траже нове изворе хране. На пример, Борја је ловио медведе, а Илона вукове. Такође, обоје су ушли у сукоб с људима, јер су више пута нападали домаће животиње. Иначе, Путин је предводио напоре да се заштите амурски тигрови. Популација ових звери у дивљини сачињена је од свега неколико стотина јединки и није на одрживом нивоу, без интервенције људи. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА