Најновије

Хрвати узвраћају Србији са својом војном парадом!

ЗАГРЕБ - Реакције у Хрватској на Војну параду у Београду и даље се не смирују. После првобитног огромог интересовања и уживо преноса из Београда, хрватски медији сада анализирају колика је војна снага Србије, а из њиховог Министарства одбране најављују организацију своје „грандиозне“ Војне параде.
Војна парада (Фото: Јутјуб)

Војна парада (Фото: Јутјуб)

„Представља ли српска војска претњу?“, питање је које поставља високотиражни хрватски Вечерњи лист и даје следећи договор: „Прошао је војни мимоход у Београду. Углавном "изнајмљена" руска војна опрема са српским застарелим оклопом је прошла кроз град“. Хрватски лист детаљно наводи бројно стање свих родова Војске Србије, њихово наоружање, ресурсе, резерве, итд. Међутим, осим подругљивог коментара Вечерњи лист не даје одговор на своје питање. Други тиражни хрватски лист Јутарњи пише да је само „дан након спектакуларне Војне параде на којој је у Београду угошћен руски председник Владимир Путин, из хрватског Министарства обране процурила информација како ће сличну, а можда и већу, параду организирати већ идуће године“.
Прочитајте још:Словеначки министар привреде поднео оставкуБајкери из Немачке и Холандије ратују против џихадиста у Ираку!
Јутарњи преноси да ће хрватска војна парада бити одржана на 20. годишњицу војно-полицијске акције „Олуја“ у којој су почињени масовни злочини против српских цивила. Случајно или не, одлука о хрватској војној паради уследила је одмах после одржавања српске, а и повод за параду је датум када је извршено етничко чишћење Срба у некадашњој Републици Српској Крајини. Последња већа војна парада коју је Хрватска организирала одржана је 30. маја 1995. у Загребу. Још једна Војна парада оружаних снага Хрватске одржана је и 1997, али је била много мања од оне из 1995. године. Извор: Србија Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА