Најновије

Руски танкер плута Пацификом и прети ЕКОЛОШКОМ КАТАСТРОФОМ!

ОТАВА - Канадска обалска стража у петак је успела да дође до руског теретног брода који крцат нафтом и дизел горивом опасно плута Тихим океаном у близини канадске обале претећи да причини еколошку несрећу.
(Фото: Твитер)

(Фото: Твитер)

Локално становништво је прогласило ванредну ситуацију страхујући да би брод-контејнер могао да удари о обалу и уништи животну средину с обзиром да превози 400 тона нафте и 50 тона дизела. Руски брод иде кући из америчке државе Вашингтон, а изненада је у четвртак изгубио погон по лошим временским условима и остао да плута на око осам наутичких миља од западне обале архипелага Гваји. Током ноћи посада канадског брода успела је да причврсти уже за вучу за руски брод чиме је смањен ризик да се он насука, удари о стене и изазове изливање горива и еколошку катастрофу. Центар за координацију канадске војске саопштио је да се мотор руског брода Симушир покварио код острва Краљица Шарлот, док је путовао из Еверета у северозападној америчкој дрзави Вашингтон ка Русији.Према саопштењу Савета домородачких Индијанаца Хаида касно синоћ канадски брод Гродон Рид успео је да учврсти уже за вучу и два половила се крећу од обале брзином од 1,5 чворова. У саопштењу се наводи да је ситуација и даље веома неизвесна и да све зависи од времена. Очекује се да ће још један брод канадске обалске страже стићи данас да покуша да помогне да се руски брод довуче до места Принц Руперт у Британској Колумбији, али то такође зависи од времена. Руски брод је изгубио снагу у мотору касно у четвртак и од тада је плутао око 15 километара од обале у узбурканом мору.
Прочитајте још:

Јапан ће дати 7 милиона долара за помоћ Донбасу!

Украјинци грешком побили одред својих командоса!

Председник Савета Хаида индијанаца упозорио је јуче да невреме које стиже у ту област може да нанесе руски брод на стеновиту обалу, где ако удари може да изазове велику катастрофу. Око 5.000 људи живи на острву и хране се од лова рибе. Највише се страхује због горива и дизела на броду и ризика да брод удари стене и да се распадне. Симушир, брод дуг око 135 метара носи различите врсте горва, укључујући 400 тона нафте и 50 тона дизела, материјал за вађење руде и друге хемикалије. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА