Најновије

Селаковић: Нећу дати оставку због сукоба интереса!

Агенција за борбу против корупције затражила је разрешење министра правде Николе Селаковића због сукоба интереса, али њему не пада на памет да оде са функције. Селаковић у овом ставу има подршку Владе Србије.
Селаковић неће дати оставку (Фото: Министарство правде)

Селаковић неће дати оставку (Фото: Министарство правде)

Агенција је претходно саопштила да је предложила разрешење министра правде, као и да је одлуку о јавном објављивању те препоруке 1. октобра потписала директорка Татјана Бабић. Поступак против Селаковића је покренут 12. јуна, на основу пријаве Удружења судијских и тужилачких помоћника Србије. Удружење га терети да је као члан Државног већа тужилаца (ДВТ) и Високог савета судства (ВСС) гласао да његови саветници у Министарству правде Радомир Илић и Мирјана Михајловић буду изабрани за заменика тужиоца, односно судију за прекршаје. Министар има право жалбе која се подноси одбору агенције као другостепеном органу и за коју му рок истиче у уторак.
Прочитајте још:Премијер Албаније најавио посету Београду за 22. октобарСрбија купује 27 руских возова!
У својој изјави Селаковић није негирао догађај за који га оптужују, али се жестоко обрушио на агенцију. - Поштујем законе своје државе и поштоваћу сваку закониту одлуку њених органа. Али не волим када ми придике о законитости држе они којима су руке дубоко у меду. По Закону о Агенцији, члан 50 став 6, овакви поступци се воде тајно јер доводе у сумњу интегритет личности и до нарушавања нечијег угледа пре доношења коначне правоснажне одлуке, те свако објављивање детаља поступка представља директно кршење закона - каже Селаковић. У Агенцији за борбу против корупције јуче нису желели да даље коментаришу случај док министар не поднесе жалбу и док не буде одлучено о њој. У Влади такође нисмо добили званичан став о случају, међутим, незванично кажу да Селаковић није виђен за смену. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА