Најновије

Колико меса поједе просечан становник Србије за годину дана?

БЕОГРАД - Како криза одмиче, грађани Србије, чини се, све мање једу. Просечан грађанин Србије прошле године је појео 14 килограма меса и 20 килограма хлеба мање него пре пет година, а количину попијеног млека смањио је за осам литара.
(Фото: Theatlantic.com)

(Фото: Theatlantic.com)

Са смањењем плата и скоком цена пада куповна моћ, а са њом и потрошња хране. Тако ако се вратимо у кризну 2007, можемо да видимо да је са сваком следећом годином потрошња хране бивала све мања и мања. Неславно звучи податак да у току године просечан житељ Србије поједе тек 35 килограма чистог меса без прерађевина, односно 95 грама дневно, посебно када знамо да је просечна потрошња меса у Немачкој 90, Грчкој 83, Италији 91, а у Француској чак 102 килограма. Оно у чему предњачимо јесте потрошња хлеба којег годишње поједемо око 89 килограма, три пута више него у земљама ЕУ.
Прочитајте још:

Стезање каиша до 2017.године!

- У доба кризе, биолошки вредна храна замењује се мање вредном, али јефтинијом, па код сиромашних слојева становништва драстично опада потрошња меса, млека, воћа и поврћа. Међутим, сад и потрошња хлеба и кромпира, основне хране најсиромашнијих слојева, такође опада, али смо опет рекордери у потрошњи ових јефтиних намирница - каже за „24 сата“ технолог Милован Бркић. Извор: 24сата.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА