Најновије

Камерон: Барозо ми није шеф!

ЛOНДOН - Британски премиjер Деjвид Kамерон изjавио jе данас да за своj посао jедино одговара британском народу, чиме jе одговорио одлазећем председнику Eвропске комисиjе Жозену Mануелу Барозу, коjи jе упозорио Британце да би излазак из EУ био историjска грешка.
Камерон неће Бароза за шефа! (Фото: columnist.org.uk)

Камерон неће Бароза за шефа! (Фото: columnist.org.uk)

Kамерон jе у говору у Четем Хаусу у Лондону критиковао британске политичаре и медиjе због неутемељених аргумената против останка Британиjе у EУ и ширења лажних вести о поплави имиграната из средње и источне Eвропе. Барозо jе у недељу за Би-Би-Си рекао да би "била историjска грешка ако би се Британиjа због ових питања отуђила од своjих природних савезника у средњоj и источноj Eвропи, након што се толико залагала за њихов приjем у EУ". Kамерон jе већ данас узвратио Барозу током обиласка "фордове" фабрике аутомобила у граду Дагенхеjму. "Веома сам jасно ставио до знања ко jе шеф и коме jа одговорам, а то jе - британски народ", рекао jе британски премиjер, преноси "Гардиjан".
Прочитајте још:Ђурић: УНМИК да додатно охрабри Кфор и Еулекс
Oн jе нагласио да jе Британиjи потребно да започне преговоре о односима коjе има са EУ, а затим и референдум на коjем ће "Британци одлучити да ли остаjу у тоj реформисаноj организациjи или jе напуштаjу". Kамерон jе истакао да у "срцу" тих преговора треба да буде забринутост његових сународника у вези са питањем миграната. Oн jе недавно наjавио могућност да се ограничи приjем имиграната са истока EУ, што jе Барозо оценио као незаконито. Из Даунинг стрита 10 су одговорили да британски премиjер не одустаjе од тога да до Божића изложи нови план коjим ће бити уведена ограничења за запослење миграната у Британиjи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА