Најновије

СТУДЕНТИ: Камповаћемо испред Министарства у Немањиној!

БЕОГРАД - Неколико стотина студената, које предводи "Студентски фронт", окупило се испред зграде Министарства просвете у Београду.
(Фото: ртс.рс)

(Фото: ртс.рс)

Представници студената ушли су у зграду Министарства, где преговарају о својим захтевима са Милованом Шуваковим, специјалним саветником Министарства. Све већи број академаца пристиже у Немањину улицу, носећи транспаренте на којима пише "Пошто знање?" и "Знање није роба". - Ако нам данас не испуне захтеве, радикализујемо протест - каже Коста Ристић, представник "Студентског фронта". Међу студентима испред Министарства могу се чути повици "Лопови, лопови!", а окупљени најављују да ће, уколико им се захтеви не испуне, "камповати" у Немањиној. На претходном протесту 15. октобра, министру Вербићу су упућени следећи захтеви: 6 испитних рокова; да продужена година, односно апсолвентски стаж буде финансиран буџетом, као и до сада; да се одустане од смањења буџетских квота за мастер; да се одустане од ограничења рока за завршетак студија Овај протест је организован у сарадњи са Савезом студената Београда (ССБ). Организатори захтевају да сви проблеми буду решени уредбама а не препорукама. Тим уредбама Министарство би обавезало управе факултета на поштовање донетих одлука, а у случају кршења конкретне управе би трпеле санкције.
Прочитајте још:

Ученици Mатематичке гимназиjе освоjили три медаље у Русиjи

Вучић одбио Љушићеву оставку!

- Уколико до решења не дође закључно са 21. октобром, истога дана радикализоваћемо свој протест. Такође, тада ћемо у листу уврстити и следећи захтев: моментална оставка министра просвете, науке и технолошког развоја др Срђана Вербића, навели су раније организатори. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА