Најновије

Тимошенко скупила три милиона потписа за улазак Украјине у НАТО

КИЈЕВ - Украјинска партија "Отаџбина", на чијем челу је Јулија Тимошенко, скупила је преко 3 милиона потписа у петицији за референдум о чланству Украјине у НАТО алијансу.
Јулија Тимошенко (Фото: Скриншот Обозревател)

Јулија Тимошенко (Фото: Скриншот Обозревател)

Тимошенкова је изјавила да је уверена да има аргументе којима ће убедити украјинског председника Петра Порошенка да распише референдум о чланству Украјине у НАТО истовремено са парламентарним изборима 26. октобра ове године. "Уколико Украјина буде и даље траћила време учиниће још једну велику стратешку грешку која ће за последицу имати урушавање наше националне безбедности, нашег суверенитета, нашег мира и на крају државних граница Украјине." - рекла је Тимошенкова која је иначе позната по политичком ставу да "Украјина мора бити члан НАТО алијансе".
Прочитајте још:Чеси положили венац прецима стрељаним јер нису хтели да убијају Србе
"Управа наше партије је скупила 3.300.931 потписа у петицији за расписивање референдума о чланству Украјине у НАТО." - истакла је председница партије "Отаџбина", Јулија Тимошенко. Тимошенкова заступа гледиште да је НАТО једини начин да Украјина има адекватан безбедоносни одговор наспрам Руске Федерације. Извор: Правда    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА