Најновије

Одржан протест СРС испред Канцеларије Хашког трибунала

Чланови и симпатизери Српске радикалне странке (СРС) протестовали су данас испред Канцеларије Хашког трибунала у Београду тражећи безусловно и моментално пуштање на слободу њиховог лидера Војислава Шешеља из притовора трибунала у Хагу у коме се налази 12 година.
Траже слободу за Шешеља (Фото: Фејсбук СРС)

Траже слободу за Шешеља (Фото: Фејсбук СРС)

Заменик председника СРС Немања Шаровић истакао је, пред око 200 окупљених чланова и симпатизера, да су они ту данас да упозоре да неће седети скрштених руку док Хашки трибунал убија Војислава Шешеља. Шаровић је истакао да се Шесељ 12 година налази у Хашком трибуналу, да је пет годиа чекао на почетак суђења, а да је пре три година окончан поступак против њега. "Нема назнаке да ли ће и када бити донета пресуда. Да је Хашки трибунал имао доказа он би до сада већ био осуђен", истакао је Шаровић. Према његовим речима, Шешељ је испунио обећање које је дао уочи одласка, а то је да ће да уништи Хашки трибунал. "Позивамо Хашки трибунал да без одлагања и у најкраћем могућем року дозволи да српски тим леката посети Шешеља у Хагу", рекао је Шаровић подсећајући да је Шешељево здравствено стање јако озбиљно. Испред канцеларије Хашког трибунала налазио се велики број полицајаца и барикада којом су они обезбеђивали ту зграду.
Прочитајте још: Осумњичен за педофилију развио теорију завере, глумио сам женску улогу зато ме нападају!
"Ако не испуните наш захтев ми ћемо онда рушити блокаду, па ако хоћете хапсите нас", казао је Шаровић. Фунционерка СРС Наташа Јовановић истакла је да је Шесељ испунио свој задатак и "разбио Хашки трибунал у парампарчад" и затражила безусловно и моментално пуштање на слободу Војислава Шешеља. На челу колоне на данашњем протесту радикали су носили транспарент на коме је писало "Зауставимо убијање Војислава Шешеља". Од функционера СРС-а на протесту су били Божидар Делић, Зоран Красић, Вјерица Радета. Са разгласа су пуштане песме међу којима "Спрем'те се спрем'те четници", а окупљени су узвикивали "Живео Шешељ", али и увреде на рацун премијера Србије Александра Вучића. Скуп, који је обезбеђивало доста полицајаца, прошао је без инцидента. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА