Прочитајте још:Начин припреме: Месо исечено на коцкице добро посолите, измешајте и прелте са око 100 мл воде и белог лука које сте раније прокували. Смесу измешајте и оставите преко ноћи у фрижидеру. Сутрадан смесу самељете у машини за месо два пута, оставите да стоји неколико сати на собној температури, а затим ставите у фрижидер. Пре него што кренете да обликујете ћевапе у смесу умешајте соду бикарбону и то је то. Не заборавите и сомун. Извор: Дрмај.ба
Ово је тајна сарајевског ћевапа!
Корен речи ћевап је персијског порекла, а значи пржено месо, иако постоје трагови који ћевап воде чак до старе Грчке. Међутим, ћевапи су део сарајевске традиције и његове културе, тако да се већ одавно искључиво везују уз Сарајево, као и Босну и Херцеговину. Ево рецепта како да сами направите смесу за ћевапе како прави ћевабџија. Поента је у добром месу, начину припреме и да смеса одстоји. Све што вам је потребно за праве ћевапе јесте 1,5 кг млевене јунетине, 0,5 кг јагњетине, 4-5 чена белог лука - 2 од укупне количине меса, соли и 2 кашичице соде бикарбоне.
Бонус видео
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.
портала "Правда" као и ТВ продукцију.
Донације можете уплатити путем следећих линкова:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
Колумне
Kако је Гринч украо власт
Ово је била година коју нико није очекивао, година која је по логици ствари и морала да се...
ВЛАДИМИР ЋОРОВИЋ: Кочина крајина (Историја српског народа)
Фудбал на нишану „колта“?
Пише: Петар Давидов
Oрбан и Фицо већи Срби од многих Срба и већи савезници Русији од многих Срба
Децембарски самит Европског савета оголио је стање ствари. И управо у томе лежи његова суш...
