Најновије

НАСА: Не, Земља неће бити три дана у потпуном мраку

Већ неколико дана интернетом кружи упозорење како је НАСА наводно потврдила да ће 21, 22. и 23. децембра ове године Земља бити у потпуном мраку због највеће соларне ерупције у последњих пола века.
Ближи се соларна олуја (Фото: Rawstory.com)

Ближи се соларна олуја (Фото: Rawstory.com)

Ова "информација", која се шири друштвеним мрежама и озбиљно разматра на бројним блоговима, заправо је у потпуности извађена из контекста изјаве коју је још пре две године дала Америчка свемирска агенција. Запарво, нема ни трага о овом претећем догађају на сајту НАСА која би, да Земљи такав сценарио предстоји, то свакако гласно обзнанила. Присталице ове апокалиптичне катаклизме најављују "јаку соларну олују" због које ће наша планета за два месеца остати без сунчеве светлости, а да ће потпуни мрак бити праћен великим невременом и олујама.
Прочитајте још: ПРОПАСТ: Јоргованка у НБС направила губитак од 44 милијарде дин
Према писању реномираног научног часописа "Натуре" соларне олује се могу предвидети највише 24 сата унапред. Тахар Амари, научник француског Националног центра за научна истраживања (ЦНРС), тврди да је немогуће предвидети соларну олују тако дуго унапред. "То је једноставно научни нон-сенс, будалаштина", закључио је он у изјави за часопис "Science et avenir". Узнемиравајућу вест је недавно демантовао и сајт hoaxbuster.com који се специјализовао у откривању гласина на интернету. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА