Најновије

Николић не иде у Белгију због истицања симбола Косова

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић неће сутра учествовати на комеморативном скупу у Белгији у част 100. годишњице почетка Првог светског рата, иако је било планирано, због тога на што ће свечаности бити истакнути симболи самопроглашене Републике Косово.
Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

„Иако је било у плану да председник Републике учествује на том скупу и ода пошту војницима земаља победница у Првом светском рату, председник неће отпутовати у Белгију. Разлог је обавештење које је добијено од организатора да ће на свечаности бити истакнути симболи самопроглашене Републике Косово”, саопштила је Прес служба председника Србије. Комеморативни скуп одржава се у Њупорту и Ипру. У саопштењу се подсећа да је Николић присуствовао обележавању стогодишњице Првог светског рата у Лијежу 4. августа.
Прочитајте још: ФИЛИМОНОВА: Србија је стратешки савезник Русије!
Том приликом на церемонији су истакнута обележја свих победница у Првом светском рату, а нису била обележја самопроглашене Републике Косово. Штавише, та мањина није имала улогу у Првом светском рату, која би је сврстала у ред победника и изједначила њен третман са Србијом. „Истицање обележја самопроглашене Републике Косово је за Србију неприхватлљиво, те председник не може да учествује у сутрашњој церемонији”, наведено је у саопштењу. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА