Најновије

ВУЧИЋ: Србија је јединствено тржиште

ЛОНДОН - Премијер Србије Александар Вучић поручио је вечерас у Лондону да је Србија јединствено тржиште за инвеститоре и да, улажући у инфраструктуру и побољшање свог инвестиционог амбијента, има потенцијал да постане трговински центар не само у региону, већ и шире.
Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић борави у дводневној посети Лондону, коју је започео предавањем на Лондонској школи економије. Пред препуним амфитеатром премијер Вучић је студентима одржао говор на тему "Поглед у будућност - Србија и Западни Балкан у Европској унији". Током обраћања студентима, српски премијер је истакао да заједно морамо поново да изградимо регион као место у коме влада слобода и напредује отворено друштво, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима. "Али за мене највећи изазов у региону није политичког већ економског карактера, зато што су економске тешкоће те које бацају мрачну сенку на наша стремљења“, нагласио је Вучић. Он је додао да је Србија прва у региону спровела фискалну консолидацију без икакве спољне интервенције, како би успешно превазишла финансијске тешкоће. “Сада смо више него икада раније охрабрени да идемо даље и учинимо више како бисмо променили тешку ситуацију у којој се наша земља налази. Оно што уједињује и покреће све ове реформе је потреба за политичком храброшћу. Потребна нам је политичка храброст да владамо јавном потрошњом, политичка храброст да спроведемо неопходне реформе у области рада и политичка храброст да се чврсто држимо пута ка остваривању веће регионалне стабилности и економских могућности“, истакао је Вучић. Вучић је изјавио данас да сви виде Србију као стабилизујући фактор и добро место за инвестирање и да очекује да ће наићи на изузетан одзив британских и европских компанија. "Говорићу о будућности Србије потпуно уверен у успех и у то да сви данас виде Србију и као стабилизујући фактор у политичком смуислу у целом региону, али и као земљу са израженом и наглашеном добром економском будућношћу и добрим местом за инвестирање", рекао је Вучић. Он је навео да верује да ће наићи на изузетан одзив британских компанија, које су обично веома конзервативне по питању доласка на српско тржиште, али и из других европских компанија.
Прочитајте још:АНТИЋ: У Србији сви дугују за гасАдвокати одбили Селаковића штрајк се наставља
"Говорити у Лондонској школи економије и бити у Лондону не значи само обратити се британској јавности, већ и глобалној јавности", рекао је Вучић. Он је истакао да Србија има чиме да се похвали и да су зато многи и заинтересовани за оно што је у Србији урађено у претходних пет месеци, пре свега у економској сфери. "Преузимамо мере као једина јужноевропска земља, која без притисака са стране доноси тешке одлуке, доноси тешке мере и жели да створи економски амбијент какав приличи једној земљи ЕУ", рекао је Вучић. Он је истакао да Србија не жели да буде део ЕУ тако што ће да добија нечију милостињу, већ тако што ће свој део да заради и покаже да није лошија од других. "Мислим да је то оно што људи и овде поштују, као и у свим другим деловима света", рекао је Вучић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА