Најновије

Крим је постао непробојан за авионске нападе

На Криму је комплетиран систем противваздушне одбране, који може да одбије све нападе средстава за ваздушни напад. Систем се састоји од ракета малог домета „Панцир-С” и ракета даљег домета типа С-300ПМУ, рекао је агенцији РИА Новости извор у Јужном војном округу.
Крим непробојан (Фото: wuxinghonghi blog)

Крим непробојан (Фото: wuxinghonghi blog)

 Претходно је саопштено да је после преласка Крима под јурисдикцију Русије имовина војних јединица ПВО Украјине национализована, већина украјинских ракета није прошла технички преглед и не може се користити за одбијање ваздушних напада. Након почетка војне операције у Донбасу, процес предаје украјинске војне имовине је заустављен. У моменту уласка Крима у састав Русије, противваздушна одбрана полуострва састојала се само од бродова Црноморске флоте и дивизиона ПВО морнаричке пешадије Црноморске флоте. Саговорник агенције је посебно нагласио да су ради комплетирања система ПВО на Крим пребачени авиони-пресретачи и мобилни системи типа „Панцир”.
Прочитајте још:Подгорица: За сутра заказана Геј парадаКијев прети да ће оставити Донбас без гаса
„Данас је ПВО Крима способна да одбије како ракетне, тако и ваздушне нападе на полуострво. Она се састоји од мобилних система, авиона-пресретача, који се сада налазе на Криму, и бродова Црноморске флоте који су сада интегрисани у ПВО Јужног војног округа. Редовно се одржавају вежбе и сарадња снага. У овом тренутку противваздушна одбрана Крима чини снаге у сталној приправности, које су способне да брзо и ефикасно одбију ваздушни напад” — рекао је саговорник РИА Новости. Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА