Najnovije

Krim je postao neprobojan za avionske napade

Na Krimu je kompletiran sistem protivvazdušne odbrane, koji može da odbije sve napade sredstava za vazdušni napad. Sistem se sastoji od raketa malog dometa „Pancir-S” i raketa daljeg dometa tipa S-300PMU, rekao je agenciji RIA Novosti izvor u Južnom vojnom okrugu.
Krim neprobojan (Foto: wuxinghonghi blog)

Krim neprobojan (Foto: wuxinghonghi blog)

 Prethodno je saopšteno da je posle prelaska Krima pod jurisdikciju Rusije imovina vojnih jedinica PVO Ukrajine nacionalizovana, većina ukrajinskih raketa nije prošla tehnički pregled i ne može se koristiti za odbijanje vazdušnih napada. Nakon početka vojne operacije u Donbasu, proces predaje ukrajinske vojne imovine je zaustavljen. U momentu ulaska Krima u sastav Rusije, protivvazdušna odbrana poluostrva sastojala se samo od brodova Crnomorske flote i diviziona PVO mornaričke pešadije Crnomorske flote. Sagovornik agencije je posebno naglasio da su radi kompletiranja sistema PVO na Krim prebačeni avioni-presretači i mobilni sistemi tipa „Pancir”.
Pročitajte još:Podgorica: Za sutra zakazana Gej paradaKijev preti da će ostaviti Donbas bez gasa
„Danas je PVO Krima sposobna da odbije kako raketne, tako i vazdušne napade na poluostrvo. Ona se sastoji od mobilnih sistema, aviona-presretača, koji se sada nalaze na Krimu, i brodova Crnomorske flote koji su sada integrisani u PVO Južnog vojnog okruga. Redovno se održavaju vežbe i saradnja snaga. U ovom trenutku protivvazdušna odbrana Krima čini snage u stalnoj pripravnosti, koje su sposobne da brzo i efikasno odbiju vazdušni napad” — rekao je sagovornik RIA Novosti. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA