Најновије

Рецепт за супу која је до 100 пута ефикаснија од антибиотика!

Супа од белог лука направљена са 50-ак чешања белог лука, црвеним луком и мајчином душицом може победити већину вируса грипа, прехладе па чак и новог зимског вируса норовируса који изазива повраћање, дијареју, температуру, главобољу и грчеве у желуцу.
Фото: naturalcuresnotmedicine.com

Фото: naturalcuresnotmedicine.com

Иако се медицина константно развија, људи се све више окрећу природи. Антибиотици и други лекови не ‘пале’ увек јер су вируси и бактерије из дана у дан отпорнији и јачи. Оно што је супер код белог лука јесте то што на њега не утичу мутирања, промене и нови вируси – он се успешно бори са свим „придошлицама“. То се дешава због хемикалије „алицин“ која доказано снижава холестерол и крвни притисак и спречава зачепљење крвних судова. Једно истраживање Универзитета у Вашингтону показало је да је бели лук и до 100 пута ефикаснији од 2 најпопуларнија антибиотика у борби против болести, које изазива бактерија која је најчешће одговорна за болести које се преносе храном. Када згњечите чешањ белог лука ослобађа се алицин који заједно са другим састојцима убија штетне организме попут вируса и бактерија који изазивају прехладе, грип, упалу ува, итд. А најбоље је то да не наноси штету организму. Доносимо вам рецепт за лековиту супу од белог лука: 50-ак чешњева белог лука (око 5 главица), очишћених и огуљених 2 кашике маслаца 2 кашике маслиновог уља 2 већа црвена лука, насецкана 1 кашика насецкане свеже мајчине душице 6 шољица (од 250 мл) пилеће бистре супе (као основа) 1 свежањ свежег зачинског биља – першун, мајчина душица, ловоров лист (можете употребити и сушене зачине) 3 шољице старог хлеба нарезаног у коцкице 1 шољица масније павлаке
Прочитајте још:Рецепт за дуг живот стар 1500 година: Тајна Шаолин свештеника у 10 корака!(ВИДЕО) Како за 5 минута излечити цурење носа
1. Загрејте пећ на 180Ц. Одсеците врхове (1/3) главице белог лука. Тако припремљен бели лук полијте маслиновим уљем и умотајте у алуминијумску фолију. Пеците у рерни 90 минута. Оставите да се охладе. 2. За то време загрејте 2 кашике маслиновог уља и путер у лонцу на средњој температури. Динстајте црвени лук неких 10-ак минута. Истисните печени охлађени бели лук из омота и убаците га у динстани црвени лук. Измешајте, додајте насецкану мајчину душицу, пилећу супу и убаците свежањ свежег зачинског биља (или користите мање сушеног). 3. Смањите температуру, додајте комадиће хлеба и оставите све да крчка 5 минута док хлеб не омекша. 4. Извадите свежањ зачинских биљака па добијену супу миксајте у блендеру док не добијете полукремасту смесу. Вратите у лонац па ставите обичну павлаку или павлаку за кување. Посолите и побиберите по жељи. Извор: Дневно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА