Најновије

Радикали заказали Шешељев дочек, Шаровић поручио власти да не изазива инциденте!

БЕОГРАД - Српска радиклана странка најавила је данас да ће поводом повратка лидера радиклала Војислоава Шешеља из Хага одржати у суботу 15. новембра митинг у центру Београда и упозорила власт да тада не покуша да изазове инциденте.
Радикали заказали дочек (Фото: СРС)

Радикали заказали дочек (Фото: СРС)

Заменик председник СРС Немања Шаровић је рекао новинарима и да радикали још увек незнају тачно време повратака Шешеља из Хага и да ли ће то бити данас или сутра а да ће пола сата пре полетања авиона из Холандије обавестити јавност. Он је истакао и да СРС неће дозволити ни да се приликом дочека Шешеља на београдском аеродрому деси било какав инцидент, а оштро је протестовао и против информација да ће власт забрани да се тада снима и фотографише повратак лидера радикала. Шаровић није могао да прецицзира који ће бити први политички потези Шешеља по повратку из Хагу, напоменувши да ће јавност а и функционари СРС то вероватно чути на скупу "Поздравимо победника" у суботу у центру Београд Шаровић је истакао да ће 15. новембра на Тргу Републке бити одрзан "велик искуп добродошлице" нагласивши да су радикали сигурни да се на том скупу неће дести било шта ружно. "Желим да вас обавестим да имамо информацију да ће режим на сваки могући начин покушати на направи неки инцидент и да тако баци сенку на долазак Шешеља", рекао је он. Шаровић је нагласио "да приче да ће Шешељх изазвати некакву дестабилизацију или хаос и немире у Србији једноставно нису тачне", истакавши да је једино што ће Шешељ дестабилизовати "издајнички режим у Србији". Он је рекао да је данас тражио хитан састанак са начелницима неколико фунционера београдског МУП на коме ће се утрвдити сви детаљи везано за скуп који ће бити одржан. "Што се тиче СРС и Комитета за одбрану Шешеља нама било какав инцидент није потребан", рекао је, он изразивши уверење да држава, уколико жели да било који скуп прође мирно да то може да уради. Према његовим речима, држава је то показал приликом одржавања Праде поноса а присталице СРС не очекује да их полција штити као што је штитиле учеснике те манифестација. "Очекујем да професионално обаве свој посао и да они не буду ти који ће бити иницијатори инцидентата као што се то десило на скупу поводом хапшења Радована Карџића када је због непрофесионалне интервенције полиције дошло до инцидента ... и када је страдао Ранко Панић", рекао је он.
Прочитајте још:Шешељ игра шах док чека повратак, ДСС поручује расположени смо за сарадњу!СКАНДАЛ: Стране службе шпијунирале војне тајне Србије!
Према његовим речима, СРС ће у суботу органиозвовати велики број припадника обезбеђења, приватну фирму за обезбеђење и активисте из читаве Србије а тако ће бити и приликом доласка Шешеља на београдески аеродром. Шаровић је навео и да не зна да ли ће Шешељ доћи "данас или сутра", истакавши да СРС "неће одозволити да се ни на дочеку деси било какав инцидент који би омогућио представницима режима да пажњу јавности усмеравају на било шта друго". "Имамо најаву да ће на аеродрому Никола Тесла бити забрањено снимање и да ће та зона забране бити чак до ауто пута", рекао је он истакавши да "нико нормалан не може да помисли да та величанствена слика (доласка Шешељ) мозе да се заустави". Шаровић је, уз оцену да "режим очигледно почиње са прљавим играма" рекао да не постоји ни уставни ни законски основ да се снимање на београдском аеродорму забрани. Он је додао да су представници СРС јутрос разговарали са Шешељом и да је он рекао да нема никаве информације када ће доћи, подсетивши да су надлежни рекли да ће то биту сутра. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА