Најновије

Пајтић са шефом делегације ЕУ разговарао о Војводини

НОВИ САД - Председник Покрајинске владе Бојан Пајтић и шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт разговарали су данас о актуелној ситуацији у Војводини након реконструкције њене владе као и о стварању услова за привлачење инвестиција.
Бојан Пајтић (Фото: Фото сервис ДС)

Бојан Пајтић (Фото: Фото сервис ДС)

Како је саопштио Биро Покрајинске владе за односе с јавношћу, у разговору је било речи и о сарадњи покрајинске и републичке администрације на остварењу планова који су од виталног значаја за економски и привредни развој Војводине. Пајтић је рекао да је Покрајинска влада упутила позив Влади Србије за одржавање заједничке седнице на којој би се договорили о решавању изазова који су у овом тренутку пред онима који чине те две владе. Таква сарадња представља и елементарну одговорност, јер је решавање важних економских и социјалних питања, на начин који је у духу европских демократских тековина, најважнији задатак свих нас, наведено је у саопштењу.
Прочитајте још:Живковић опет тражи оставку ВучићаЦЕАС: Шешеља поново саслушати око убиства Ђинђића
Саговорници су констатовали да је одлична комуникација коју остварује председник Покрајинске владе са европским институцијама недвосмислена потврда опредељености наше државе и покрајине Војводине за европске интеграције. Пајтић је истакао да ЕУ од 2000. године значајно подржава реформе у Србији и захвалио на томе што је, на тај начин, уложено скоро 1,2 милијарде евра у нашу земљу, стоји у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА