Најновије

Пастор: Реконструкција покрајинске владе је промашај

НОВИ САД - Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор изјавио је вечерас да недавна реконструкција Покрајинске владе није донела никакве промене и да њоме није ојачана владајућа већина, већ је напротив та већина уздрмана.
Иштван Пастор (Фото: ЈуТјуб)

Иштван Пастор (Фото: ЈуТјуб)

Пастор је гостујући у емисији "Један на један" Радио телевизије Војводине рекао да није суштина питања око реконстукције Покрајинске владе како је она извршена већ у томе шта ће донети и шта ће радити у наредних годину и по. Говорећи о разлозима због којих Савез војвођанских Мађара, чији је Пастор лидер, није гласао за реконструкцију Покрајинске владе, Пастор је рекао да се у "последњих 36 сати уочи гласања издешавало много тога ружног" што је довело до тога да посланичка група СВМ на сат и по пре почетка седнице донесе одлуку да својим присуством посланици те странке дају кворум, али да не гласају за реконструкцију. "Том одлуком нисмо бирали између једних и других већ смо изабрали оно за шта смо сматрали да је у том тренутку најмање лоше", рекао је Пастор, додајући да је очекивао да ће у предлогу реконструкције бити корекција. Он је подсетио да је уочи седнице Социјалдемоскратска странка (СДС) Бориса Тадића донела одлуку да неће подржати најављену реконструкцију а да се ипак међу предлозима за реконструкцију нашло име једног члана СДС, који је претходно искључен из те странке. На питање да ли је СВМ и даље део владајуће коалиције, Пастор је казао да формално гледајући та странка јесте део владајуће коалиције у Војводини јер нико званично није поднео предлог о смени чланова покрајинских секретаријата из редова СВМ нити о његовој смени са места председника скупштине, за коју, како је рекао нема сигнала, али има нагадања. "Ми би волели да седнемо са још увек партмерима у покрајинској власти, да чујемо њихово мишљење о томе што се десило и томе шта ће се дешавати у наредних годину и по и како виде улогу СВМ у свему томе и тек онда ћемо донети одлуку да ли и даље остајемо у власти у Покрајини", рекао је Пастор. Он је истакао да је из ДС-а у последњих десет дана разговарао само са Бориславом Новаковићем и то у два наврата који му је најавио да би ускоро требало да дође до разговора око функционисања покрајинске власти у будућности.
Прочитајте још:Шешељ: Хвала Русији што ми је спасила живот!Вођа исламске државе: Борићемо се до последњег човека
Пастор је рекао и да није било никаквих притисака од стране Српске напредне странке на СВМ када је реч о гласању о реконструкцији Покрајинске владе нити када је реч о било каквим другим стварима везаним за покрајину јер је са Александром Вучићем приликом потписивања коалиције на републичком нивоу договорио да коалиција на покрајинском нивоу нема утицај на тај споразум и то се, како је рекао, "није променило ни за милиметар". Говорећи о повратску Војислава Шешеља у Србију и његовим иступима у јавности, Пастор је рекао да је са људског аспекта казао да је добро да је Шешељ због своје болести пуштен да се лечи код своје куће, али је нагласио да све ово што се дешава у јавности са Шешељевим изјавама није очекивао и да на то не гледа као на национално питање, већ као на цивилизацијско питање. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА