Најновије

Кијев данима брутално гранатира Доњецк - Запад ћути!

KИJEВ - Петогодишња девоjчица настрадала jе, док jе њена маjка теже повређена данас током гранатирања подручjа у близини Луганска, док су у гранатирању Доњецка погинуле две жене.
Новорусија (Фото: novorosinform.org)

Новорусија (Фото: novorosinform.org)

Петогодишња девоjчица настрадала jе, док jе њена маjка теже повређена данас током гранатирања подручjа у близини Луганска, саопштили су украjински званичници. Kако су изjавили портпарол украjинске воjске у Kиjеву и локални званичници, девоjцича jе погинула када су проруски активисти испалили гранату на село у близини прве линиjе фронта, североизападно од упоришта проруских активиста у Луганском, пренео jе AфП. Претходно jе руски радио "Глас Русиjе" jавио да су две жене погинуле данас приликом гранатирања Доњецка коjе jе извела украjинска воjска. Jаке детонациjе се могу чути у центру града и у области аеродрома, где се настављаjу борбе устаника и украjинских снага безбедности.
Прочитајте још:Путин: Кина је спремна да кредитира пројекте у РФ
У штабу проруских активиста су раниjе саопштили да се снаге безбедности и даље налазе у северном делу аеродрома, одакле отвараjу ватру из тешког наоружања на устанике и стамбене четврти. Руски радио jе jавио и да су се сниматељи руске телевизиjе "Вести" нашли под ватром украjинске воjске у близини аеродрома. За време снимања на њих се обрушила киша плотуна, али нико од новинара ниjе повређен. Према подацима Уjедињених нациjа, до 31. октобра у сукобима иyмеђу украjинских снага и проруских активиста погинуло jе више од 4.000 цивила, а преко 9.000 jе рањено. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА