Најновије

ДС: Ми смо омогућили пут ка ЕУ док су се СНС и СПС опирали

БЕОГРАД - Демократска странка саопштила је данас да је управо она омогућила да Србија крене европским путем, чему су се, како тврде демократе, СПС и СНС опирале.
ДС оптужио СНС (Фото: Еизбори.цом)

ДС оптужио СНС (Фото: Еизбори.цом)

Поводом реаговања социјалиста да ДС показује "политичко слепило" и да Србија иде брже ка ЕУ од када она није на власти, демократе кажу да СПС ни данас, као ни пре 2000. године, не схвата да у демократији и уређеном друштву постоји одговорности оних који у име грађана воде државу. "Да ли Србија иде брже ка ЕУ када иста та ЕУ лоше оцени стање слободе изражавања, независност судства, стање у медијима које власт све више гуши сваки дан, да ли Србија брже иде ка ЕУ када штрајкују адвокати, студенти, здравствени и просветници радници, јер власт не поштује њихова права", упитале су демократе. Они сматрају да је задуживање једино где ова власт стварно предњачи у европским оквирима. "Политичко слепило је заправо кад СПС и њихови коалициони партнери рачунају да грађани све то не виде, а да ће они који то виде све убрзо заборавити", наводи ДС.
Прочитајте још:Вулин тврди да ће се смањити незапосленост(ВИДЕО) Шешељ и Николић у Храму Светог Саве!
Раније данас, ДС је саопштила да, "чињеница да министар спољних послова, лидер социјалиста Ивица Дачић, каже да је интерес Србије да буде у ЕУ због бесповратних средстава, показује да садашња власт не жели уређено друштво на којем ЕУ почива" и оценила да нико у ЕУ неће узимати за озбиљно земљу чији шеф дипломатије и други човек владајуће коалиције изговори тако нешто. На то су реаговали социјалисти који су оценили да став ДС показује "политичко слепило те странке, која никако да схвати да Србија иде брже ка Европској унији откад та странка више није у власти". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА