Најновије

Вујовић: Договор са ММФ-ом готово сигуран

БEOГРAД - Mинистар финансиjа Душан Вуjовић изjавио jе да ће договор са MMФ-ом 99 одсто бити постигнут и додао да се нада да ће то сутра бити и обjављено.
Душан Вујовић ( Фото: ЈуТјуб)

Душан Вујовић ( Фото: ЈуТјуб)

"Са MMФ-ом смо се договорили о садржаjу мера, а остаjе jош да се договоримо о њиховоj величини и обиму", рекао jе Вуjовић на представљању Беле књиге Савета страних инвеститора. Вуjовић jе рекао да jе уверен да ће MMф ценити напоре владе да спроведе реформе, а посебно ред и дисциплину у jавним предузећима. "Jавна предузећа су годинама проблем, а сада смо дошли у ситуациjу да она коjа не послуjу добро више не могу да се одрже", рекао jе Вуjовић. Према његовим речима, влада ће се фокусирати на решавање проблема Хемиjског комплекса, Железаре Смедерево и сличних компаниjа чиjе ће пословање бити основа за већу индустриjску производњу и раст привреде. Mисиjа MMФ-а у Србиjи борави од почетка новембра, а сутра се преговори завршаваjу.
Прочитајте још:Хрватска власт се преко Шешеља додворава десници
Вуjовић jе подсетио да jе из претходне Беле књиге, коjа представља препоруке страних инвеститора за побољшање пословног окружења у Србиjи, усвоjено 37 одсто савета и указао да би волео да таj проценат буде jош већи. Oбраћаjући се страним инвеститорима Вуjовић jе поручио да jе влада близу тога да поднесе парламенту Закон о планирању и изградњи како би се убрзало доношење грађевинских дозвола и олакшало инвестирање у Србиjу. Mинистар jе казао и да jе наjпроблематичниjа област везана за реформу Пореске управе и наплату пореза. "Сви мораjу да буду свесни да порез мора да се плати, али то не значи да jе нама циљ да затварамо фирме. Mи морамо да контролишемо те фирме, али нежно, да их не затварамо, али да ипак буду свесни да ће бити кажњени ако не плате порез", рекао jе Вуjовић. Навео jе да jе од 500 компаниjа коjе послуjу у Србиjи сваку трећу чине стране инвестициjе. "Страни инвеститори су мотор српске привреде и рачунамо на њих у будућности. Бела књига jе списак проблема коjе су током година они уочили у Србиjи и коjе би требало да решавамо. Хтели би да седнемо и заjедно са страним инвеститорима направимо акциони план и да имамо стратегиjу како да побољшамо пословно окружење", навео jе министар. Указао jе и да се обухват страних инвеститора проширио са финансиjског и банкарског сектора и на прерађивачку индустриjу, а влада би, како jе рекао, желела да се таj тренд и настави. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА