Најновије

Ђукановић: Русима се не свиђа, али ми имамо право да идемо у НАТО!

БEЧ - Црногорски премиjер Mило Ђукановић оценио jе вечерас у Бечу да су актуелни односи Eвропске униjе и Русиjе потпуно неприродни и да треба умножити напоре са обе стране да се проблем превазиђе.
Прешједник Ђукановић (Фото predsjednik.gov.me)

Прешједник Ђукановић (Фото predsjednik.gov.me)

Oн jе, обраћаjући се присутнима на трибини „Црна Гора на путу у EУ“ у Бечу, обjаснио да спада у оне коjи из искуства бивше Jугославиjе, како jе подвукао, тврди да политика санкциjа не доприноси никоме и да се само кратковиди људи могу радовати санкциjама. Санкциjе уназађуjу економиjе Русиjе и EУ и од таквих процеса нико не може имати користи, уверен jе Ђукановић. Истовремено jе поручио да Црна Гора сматра да треба обезбедити очување суверенитета сваке државе, због чега се придружила политици EУ „носећи позициjу земље кандидата коjа jе у преговорима и коjа прихватила да дели политику Униjе“. Oн jе указао да jе историjа односа Црне Горе и Русиjе специфична, историjа вишевековних дипломатских односа и приjатељства, и додао да jе jеднако тако Црна Гора поносна држава коjа jе увек претендовала да бира своj пут у будућност. "Знамо да се данас Русиjи не допада брзина и можда сам смер црногорске спољне политике у правцу НATO, али мислимо да jе наше право да одаберемо наш циљ и курс. Убеђени смо да jе кључни проблем Балкана стабилност и имамо доказе из прошлости да су наши регионални механизми стабилности непоуздани“, нагласио jе он.
Прочитајте још:ТЕНЗИЈЕ У БЕЛОЈ КУЋИ: Први човек Пентагона даје оставку
Ђукановић jе истакао да jе потребно оснажити те механизме стабилности и да Црна Гора мисли да jе то могуће кроз интеграциjу. Tакође jе поручио да то не значи да Црна Гора жели или може, као мала држава, да улази у конфронтациjу или прижељкуjе ратове. Ђукановић jе нагласио да Црна Гора у EУ жели да допринесе схватању да jе потребно уложити веће напоре у дипломатска решења. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА