Најновије

НОВА ТАЧКА УДАРА НА РУСИЈУ: Независни Сибир!?

КИЈЕВ - Семен Семенченко, некадашњи командант разбијеног украјинског батаљона Донбас, изјавио је да ће Украјина подржати сибирски народ у борби за независност, преносе руски и украјински медији.
Семенченко у седишту организације ИРИ (Фото: russia-insider.com)

Семенченко у седишту организације ИРИ (Фото: russia-insider.com)

"Подржаћемо борбу сибирског народа за своју независност." - рекао је Семенченко. Семенченко је веома активан у САД, у сталној комуникацији са америчким организацијама ИРИ и НДИ, као и војном елитом САД-а. Недавно је био у Вашингтону, где се срео са низом америчких конгресмена и где је лобирао да САД наоружа Украјину. Он је тамо скупљао и новац за опоравак свог разбијеног батаљона. Његов батаљон је разбијен пре неколико месеци од стране новоруског команданта Мотороле.
Прочитајте још:Русија: Украјинци нека се не заносе илузијама о НАТО
Организације које се боре за независност у Сибиру нису медијски видљиве, међутим обзиром да Семенченко јавно пропагира идеју независног Сибира постоји велика сумња да иза свега стоје управо америчке организације, те је могуће очекивати тензије по овом питању у скоријој будућности. Доста је иреално очекивати да ће у Русији успети било какав пројекат оваквог типа, али на политичком нивоу овакви покушаји могу бити корисни за Запад у смислу дестабилизације украјинског питања. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА