Најновије

Михајловић: Нема неслагања у МУП-у

БЕОГРАД - Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић негирала је данас да између њеног ресора и МУП-а има несугласица о изменама Закона о безбедности саобраћаја, те да је Радну групу формирала да би тај закон био што бољи.
Михајловић (Фото: СНС)

Михајловић (Фото: СНС)

Михајловић је, на конференцији за новинаре у Влади Србије након првог састанка Радне групе за бригу и чување младих возача и учесника у саобраћају, казала да је то радно тело формирано у оквиру постјојећег Координационог тела Владе Србије за безбедност друмског саобраћаја. Она је најавила брзо доношење предлога тих измена како би закон почео да се примењује од 1. јануара. "Нема никаквих несугласица, зашто би их било између два чалан владе који воде тако важне ресоре а нарочито када је реч о овој теми, јер мој циљ као и сваког члана владе јесте да се сачувају млади животи", рекла је Михајловић. Она је одговарајући на питање новинара рекла да је тачно да је МУП званични предлагач закона, али да она не види да ту постоји било какав проблем. "Несугласице нисам приметила, МУП формално предлаже овај закон, а ако неко тумачи да се ја мешам у послове МУП-а, могу да кажем само да јапредседавам Координационим телом за безбедност саобраћаја и министар сам саобраћаја", рекла је она. Михајловић је напоменула да је потпуно свеједно да ли је у питању МУП или министарство саобраћаја већ да је најважније да измењени закон буде добар.
Прочитајте још:Војислав Шешељ : Трибунал хтео да умрем
"МУП је предложио већ измене и допуне Закона за безбедност саобраћаја управо, не бих рекла на инсистирање, али на позив некога ко води Координационо тело за безбедност саобраћаја", рекла је Михајловић. Поједини медији писали су, наиме, да између Михајловићеве и министра полиције Небојше Стефановића постоје несугласице, те да на изменама Закона о безбедности саобраћаја раде две радне групе - министарства саобраћаја и полиције. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА