Најновије

Украјинци се залетели, Немачка им неће дати улазак у НАТО!

БЕРЛИН – Питање чланства Украјине у НАТО није на дневном реду, изјавио је шеф немачке дипломатије Франк-Валтер Штајнмајер.
НАТО (Фото: Новороссиа.Су)

НАТО (Фото: Новороссиа.Су)

„За мене, чланство Украјине у Северноатлантској Алијанси не може бити на дневном реду. У сваком случају, не видим Украјину на путу ка НАТО”, рекао је Штајнмајер за немачку ТВ станицу ЗДФ. Шеф немачке дипломатије је рекао да је за „траспарентност по овом питању”, као и да је „неопходно остати реалан”. „Ми смо у центру опасног конфликта. Ситуација у Украјини далеко је од идеалне, али у исто време даља ескалација остаје као могућност. Стога је важно објаснити јавности којим питањима не би требало да доливамо уље на ватру”, додао је немачки министар, а пренео ТАС С.
Прочитајте још:Сирија: Ликвидирано 50 џихадиста
Украјински председник Петро Порошенко најавио је почетком седмице да би његова земља могла да одржи референдум о чланству у НАТО. Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков изјавио је да ће настојања Украјине да се придружи НАТО водити само даљем погоршању ситуације у тој земљи, као и јачању регионалних напетости. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА