Најновије

Филе упутио опроштајно писмо Николићу

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић добио jе писмо од Штефана Филеа, доскорашњег комесара за проширење EУ, коjи jе истакао да jе подршка коjу jе Николић пружио европскоj перспективи Србиjе значила да jе она спремна да одлучно иде ка EУ у изазовним условима и да jе импресиониран достигнућима Србиjе у овим тешким временима.
Штефан Филе (Фото: ЈуТјуб)

Штефан Филе (Фото: ЈуТјуб)

"Подршка коjу Ви пружате европскоj перспективи Србиjе значила jе да jе она спремна да одлучно иде ка Eвропскоj униjи у изазовним условима. Импресиониран сам достигнућима Србиjе у овим тешким временима. Kо би пре пет година могао и да замисли да ће нас приjава Србиjе за чланство у Eвропскоj униjи до овде довести у процесу приступања", навео jе у писму Филе, коjи jе 31.октобра окончао петогодишњи мандат. Филе jе указао на то да ће "пут ка Eвропскоj униjи и даље бити захтеван процес", а да ће "тешки економски изазови, са коjима се Србиjа суочава, нарочито захтевати храброст и одлучност како политичког врха, тако и грађана", саопштила jе Прес служба председника Републике.
Прочитајте још:БОРКО СТЕФАНОВИЋ: Шта траже посланици СНС у Доњецку?
"Oхрабрен сам амбициозним економским циљевима коjе jе Влада Србиjе себи зацртала у том погледу…Уверен сам да ће Србиjа успети да одговори на кључне изазове и наставити да игра водећу улогу у региону Западног Балкана", навео jе доскорашњи европски комесар. Захваљуjући Николићу на одличноj сарадњи, филе jе оценио да jе у току протеклих пет година Eвропска комисиjа оjачала кредибилитет политике проширења и унапредила своjу способност прилагођавања, тако што jе обезбедила већу усредсређеност на спровођење фундаменталних реформи у раноj фази процеса проширења. "Вашоj земљи и Вама лично желим пуно успеха у даљоj реализациjи нашег заjедничког европског подухвата. Eвропска комисиjа ће и даље бити снажан и поуздан партнер Ваше земље на даљем путу Србиjе ка Eвропскоj униjи", нагласио jе Филе. На краjу писма упућеног председнику Србиjе, Штефан Филе jе, као посебан израз приjатељства, своjеручно написао: "Заjедно смо прешли дугачак пут од првог сусрета у Бриселу, и свих ових година сам уважавао Ваше поверење и отвореност. Надам се да ће нам се путеви поново укрстити у будућности", наведено jе у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА