Најновије

МЕТРОПОЛИС КОЈИ ЈЕ ПУКАО: Беч

БEЧ - Главни град Aустриjе, Беч, има рекордну задуженост у висини од пет милиjарди евра, потврдила jе надлежна градска и покраjинска министарка Ренате Браунер.
Евро (Фото: Викимедиа)

Евро (Фото: Викимедиа)

Oна jе обjаснила да су финансиjска криза, политика штедње у Eвропи, погрешне прогнозе економских саветника и рекордни раст становништва узроци за стално растући дуг Беча. И идуће године ће Беч имати веће издатке од прихода, што jе, према Браунер, неопходно, како би се осигурале "одрживе инвестициjе". Град очекуjе приходе у висини од 12,52 милиjарди евра, и издатке у висини од 12,74 милиjарди евра, што jе минус од 220 милиона евра у 2015.години.
Прочитајте још:ШЕШЕЉ ПОРУЧИО ИЗ ХАГА: Нећу да се лечим хоћу да се светим!Жена жива сахрањена због вештичарења(ВИДЕО,ФОТО) ОНЕ СЕ ЊИХ НЕ БОЈЕ: Џихадисти прете женским ратницама!
Дефицит ће бити мањи, али дугови даље расту и то на више од пет милиjарди евра. Идуће године предвиђена су већа средства у здравству и за социjалну помоћ (3,64 милиjарди), а разлог за то jе велики броj незапослених, радови на здравственим установама, као и већа подршка сиромашнима. Пошто град стално расте потребно jе и више станова, тако да jе предвиђено улагање од 641 милион евра за изградњу новог и санациjу старог стамбеног простора. Буџет за културу биће повећан за седам милиона евра на 246,7 милиона евра. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА