Најновије

(ФОТО) Ово је најстарија фотографија на свету на којој се види човек!

ПАРИЗ - Црно-бела фотографија напуштеног града је највероватније најстарија сачувана фотографија на којој се види човек.
Дагеротипија Луја Дагера

Дагеротипија Луја Дагера

Фотографија је снимљена у Паризу, 1838. године. Човек на слици, кога је тешко уочити на први поглед, чини се, чисти своје ципеле. Претпоставља се да је ту и друга особа, улични чистач ципела, али је то тешко утврдити. Фотографија се већ неко време налази на интернету, постављена је и на Википедији, а ових дана ју је објавио и портал "Мазабл" у сарадњи са интернет страницом "Ретронаут" која се бави прикупљањем старих фотографија. Аутор фотографије је Луј Дагер, познати француски фотограф, пионир у снимању фотографија посебном техником, користећи сребрни слој. - Време експозиције износило је око седам до десет минута. Улице делују празне јер, док су људске (или људска) фигуре стајале мирно, други објекти, односно пешаци и кочије, били су у покрету, а због брзине кретања нису остали забележени на фотографији - рекла је Аманда Урен са портала "Ретронаут". Осим особе за коју је сигурно утврђено да се налази на фотографији, и друге особе за коју се верује да је такође присутна, чистач ципела, претпоставља се да су на фотографији и друге особе, које седе на клупама или стоје на прозорима зграда.
Прочитајте још:

(ВИДЕО) Две недеље га је мучио свраб. Дерматолози су били шокирани оним што су открили!

Ова фотографија није најстарија сачувана фотографија, та титула припада делу Дагеровог колеге, Жозефа Несефореа Нипсеа, односно фотографији која је снимљена 1826. или 1827. године. Извор: Индекс.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА