Најновије

Демографска пропаст Велике Британије, најчешће дечије име је Мухамед!

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА- Лондонска компанија Baby Centre, која је специјализована за ту врсту статистике, објавила је да је Мухамед најпопуларније име за новорођене дечаке на територији Велике Британије у 2014 години. При том је нагласила: остало је још месец дана до истека године, али је статистика већ сада јасна.
Британију преплавили имигранти (Фото: Википедија)

Британију преплавили имигранти (Фото: Википедија)

Ово „најпопуларније“ заправо значи: да је током ове године највише мушких беба у Великој британији добило управо то име (Мухамед). Последњих година је Мухамед био најчешће име давано тек рођеним дечацима у Лондону. Како је саопштио Baby Centre, Мухамед је на целој територији Укедињеног Краљевства до ове године био на 27-ом месту, али је избио на прво. Притом је „прескочио“ и најраширенија енглеска мушка имена као што су Џек, Хари, Чарли и Џејмс, која су се нашла међу првих десет.
Прочитајте још:Путин доставио нацрт закона о прикључењу Јерменије Евроазијској унији
Сара Редшоу, уредница сајта Baby Centre, овој „револуцији“ дала је типично заападно објашњење: „То је одраз културне шароликости која се у Великој Британији шири и јача. У нашој земљи, сваке године све више новорођенчади добија арапска имена. Међу дечацима су све популарнија имена Омар, Али и Ибрахим. Слична је тенденција и са именима за девојчице“. Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА