Najnovije

Demografska propast Velike Britanije, najčešće dečije ime je Muhamed!

VELIKA BRITANIJA- Londonska kompanija Baby Centre, koja je specijalizovana za tu vrstu statistike, objavila je da je Muhamed najpopularnije ime za novorođene dečake na teritoriji Velike Britanije u 2014 godini. Pri tom je naglasila: ostalo je još mesec dana do isteka godine, ali je statistika već sada jasna.
Britaniju preplavili imigranti (Foto: Vikipedija)

Britaniju preplavili imigranti (Foto: Vikipedija)

Ovo „najpopularnije“ zapravo znači: da je tokom ove godine najviše muških beba u Velikoj britaniji dobilo upravo to ime (Muhamed). Poslednjih godina je Muhamed bio najčešće ime davano tek rođenim dečacima u Londonu. Kako je saopštio Baby Centre, Muhamed je na celoj teritoriji Ukedinjenog Kraljevstva do ove godine bio na 27-om mestu, ali je izbio na prvo. Pritom je „preskočio“ i najraširenija engleska muška imena kao što su DŽek, Hari, Čarli i DŽejms, koja su se našla među prvih deset.
Pročitajte još:Putin dostavio nacrt zakona o priključenju Jermenije Evroazijskoj uniji
Sara Redšou, urednica sajta Baby Centre, ovoj „revoluciji“ dala je tipično zaapadno objašnjenje: „To je odraz kulturne šarolikosti koja se u Velikoj Britaniji širi i jača. U našoj zemlji, svake godine sve više novorođenčadi dobija arapska imena. Među dečacima su sve popularnija imena Omar, Ali i Ibrahim. Slična je tendencija i sa imenima za devojčice“. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA