Најновије

ПС: Колико НВО је у рукама ДС-а!?

БEOГРAД - Покрет социjалиста упитао jе данас председника воjвођанске владе и лидера ДС Боjана Паjтића колико милиона евра jе дао невладиним организациjама током децениjске власти у Воjводини.
Вулин, Пајтић, НВО... (Фото: Јутјуб принтскрин)

Вулин, Пајтић, НВО... (Фото: Јутјуб принтскрин)

"Kолико НВO jе било и jош увек jесте у рукама ДС, а посебно ко jе контролисао трошење новца и испуњење услуга због коjих jе новац додељен", упитао jе ПС у саопштењу. Tа странка додаjе да jе њен лидер Aлександар Вулин "на саму сумњу" да постоjе малверзациjе на конкурсу министарства на чиjем jе челу позвао Државну ревизорску инспекциjу и буџетску инспекциjу да то истраже и упитала Паjтића да ли би и он то смео да уради. ПС додаjе и да би Паjтић требало да се договори са своjим посланицима у парламенту да ли су за то да се НВO финансираjу или не, с обзиром на то, како наводе, да посланица Aида Ћоровић тражи да се Вулин смени зато што jе новац дао за лечење деце, а Паjтић да се укину давања за НВO у свим министарствима.
Прочитајте још:Шешељ: СРС тражи разрешење председника Србије
Паjтић jе раниjе данас, говорећи о мерама владе, рекао да влада купуjе зграде и грађевинске обjекте за додатних 152 милиона евра, а да су разне дотациjе за НВO повећане за 70 милиона евра и као пример како се таj новац троши навео одлуке министра Вулина. "Додељуjу се партиjским активистима, прелетачима, фамилиjи и фантомским организациjама основаним у току траjања конкурса, са jедином идеjом да се преко њих отуђи новац пореских обвезника. Наjвише ме у овоj ситуациjи боли неправда, jер новца нема за плате и пензиjе, али га, очигледно, има за бацање", рекао jе Паjтић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА