Najnovije

PS: Koliko NVO je u rukama DS-a!?

BEOGRAD - Pokret socijalista upitao je danas predsednika vojvođanske vlade i lidera DS Bojana Pajtića koliko miliona evra je dao nevladinim organizacijama tokom decenijske vlasti u Vojvodini.
Vulin, Pajtić, NVO... (Foto: Jutjub printskrin)

Vulin, Pajtić, NVO... (Foto: Jutjub printskrin)

"Koliko NVO je bilo i još uvek jeste u rukama DS, a posebno ko je kontrolisao trošenje novca i ispunjenje usluga zbog kojih je novac dodeljen", upitao je PS u saopštenju. Ta stranka dodaje da je njen lider Aleksandar Vulin "na samu sumnju" da postoje malverzacije na konkursu ministarstva na čijem je čelu pozvao Državnu revizorsku inspekciju i budžetsku inspekciju da to istraže i upitala Pajtića da li bi i on to smeo da uradi. PS dodaje i da bi Pajtić trebalo da se dogovori sa svojim poslanicima u parlamentu da li su za to da se NVO finansiraju ili ne, s obzirom na to, kako navode, da poslanica Aida Ćorović traži da se Vulin smeni zato što je novac dao za lečenje dece, a Pajtić da se ukinu davanja za NVO u svim ministarstvima.
Pročitajte još:Šešelj: SRS traži razrešenje predsednika Srbije
Pajtić je ranije danas, govoreći o merama vlade, rekao da vlada kupuje zgrade i građevinske objekte za dodatnih 152 miliona evra, a da su razne dotacije za NVO povećane za 70 miliona evra i kao primer kako se taj novac troši naveo odluke ministra Vulina. "Dodeljuju se partijskim aktivistima, preletačima, familiji i fantomskim organizacijama osnovanim u toku trajanja konkursa, sa jedinom idejom da se preko njih otuđi novac poreskih obveznika. Najviše me u ovoj situaciji boli nepravda, jer novca nema za plate i penzije, ali ga, očigledno, ima za bacanje", rekao je Pajtić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA