Најновије

Украјина признала колико је војника убијено: Погледајте овај списак

Документ под насловом „Пантенон хероја“ садржи податке о именима погинулих украјинских војника, чину, датуму и околностима погибије.
Фото: mil.gov.ua принтскрин

Фото: mil.gov.ua принтскрин

Министарство одбране Украјине објавило је на својој интернет презентацији списак погинулих војника током борби на истоку земље на коме се налази око 1. 400 имена. Први на списку је млађи наредник Андрушенко Дмитро Олександрович који је погинуо 19. априла од последица рањавања у главу. Олександрович је био рођен 1992. године. Већина погинулих су обични војници рођени између 1980. и 1990. године. Озбиљан проценат погинулих долази из официрског кадра. Највише погибија украјинских војника десило се у летњим месецима током борби за Луганск и Доњецк, као и током ликвидације украјинских „џепова“ уз руску границу, као и у бици за Иловајск. До сада није било званичних информација о броју погинулих, иако се спекулисало о броју од више хиљада. У септембру је званичник министарства одбране изнео податке да је до тада погинуло 114 украјинских официра од чега 15 пуковника, 16 наредника и 36 капетана. Исти званичник је тада саопштио да је у борбама рањено 237 официра. Последњи унос у списку „Пантенон хероја“ односи се на војника Ларина М.В. који је погинуо 30. новембра на војном пункту надомак Доњецка. Према информацијама из Источне Украјине, првих дана децембра је у борбама погинуло још намање 10 украјинских војника. Погледајте списак погинулих.
Прочитајте још:ОДБАЧЕНА ПОСЛЕДЊА ЖАЛБА: Капетана Драгана изручују Хрватској!Сенат САД гласао за нове санкције Русији и милионе војне помоћи Украјини
Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА