Најновије

СНАЈПЕРИСТА МЕКОГ СРЦА: Показао зашто су Срби у Новорусији!

ДОЊЕЦК - Иако су поједини домаћи медији покушали да српске добровољце у Новорусији представе као плаћенике који се боре за новац, снајпериста Дејан Берић Деки свакодневно руши тај лажни стереотип који се покушава наметнути о Србима у Новорусији.
Снајпериста и хуманитарац (Фото: Фејсбук)

Снајпериста и хуманитарац (Фото: Фејсбук)

Берић је недавно због приватних обавеза путовао у Ростов у Русији па је дошао на идеју да организује хуманитарну акцију и скупи 500 долара за куповину лекова за фронт. Ипак његов апел преко Фејсбука, помогао му је да скупи и више од тога, тако да је Деки најавио да ће купити и пакетиће за групу деце из Доњецка. -  Искрено ја сам рачунао ако се сакупи око 500 евра да ће то бити премија. Ипак је све организовано у пар дана. Далеко је премашило очекивања. Веома сам захвалан свима - рекао је Дејан. Он је открио да је лекове платио много мање јер су и Руси из Ростова желели да помогну акцију. -  Лекови су плаћени 42.000 рубљи и код мене за пакетиће има још 285 долаара.Реална цифра лекова је око 70.000 рубаља. То су нас частили браћа Руси - објаснио је Дејан. Он је рекао да ће од остатка новца купити пакетиће за децу у Доњецку. - Има око 60 клинаца који иду у месну цркву. Сад за те паре што су остале купићу шта може и направити пакетиће. Слике предаје лекова и пакетића ће да буду објављене за који дан. Хвала свима који су се одазвали акцији. Посебно су се обрадовали овде инсулину - рекао је српски снајпериста.
Дејан је на интернету објавио списак донатора: В.Б. 200 долара (Белорусија) З.Д. 100 долара (Аустрија) З.Д. 4400 рубљи (Србија) З.Ј. 45 долара (Србија) Портал "Правда" 80 евра (Србија) СНП Наши 50 евра (Србија) Горан Керкез 50 евра Воислав 60 долара Милошевић М. 100 евра Редакција "Фејсбук репортер" 2.000 рубљи Ђ.Т. 1.650 рубљи Сања 125 еура Јагода М. 2.500 рубљи
Поступак Дејана Берића најбоље показује праве мотиве боравика Срба у Новорусији. Он је више пута у интервјуима објашњавао да није плаћеник већ добровољац. Његов однос према људима Доњецка и поступци најбоље показује зашто су Срби отишли у Новорусију.
Прочитајте и: КОЦКА ЈЕ БАЧЕНА: Америка ће новим законом о Украјини запалити цео свет!НЕВЕРОВАТНО: Командант Моторала се срео очи у очи са украјинским „Киборзима“ (ВИДЕО)Руска левица: На оружје треба одговорити – оружјем
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА