Најновије

Коби Брајант престигао легендарног Мајкл Џордана

ЊУЈОРК - У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге (НБА) Лејкерси су јутрос у Минеаполису савладали Минесоту са 100:94, а први ас "језераша" Коби Брајант "преотео" је Мајклу Џордану 3. место на листи најбољих стрелаца у историји тог такмичења.
Брајант (Фото: Википедија)

Брајант (Фото: Википедија)

Са 26 поена против Минесоте Брајант је на 1.269 утакмица у НБА лиги постигао укупно 32.310 кошева, или 18 више од легендардног Џордана који је 32.292 поена убацио на 1.072 меча. Гледано у просеку Џордан је, дакле, и даље успешнији од Брајанта поготово ако се узме у обзир да је, по многима, најбољи кошаркаш света свих времена свој поентерски учинак остварио за 15 сезона, односно четири мање од Брајанта. Како год, Брајантово остварење није никога оставило равнодушним у дворани у тренутку када је претекао Џордана. Играчи Минесоте зауставили су игру, а навијачи тог тима овацијама су поздравили Брајантов кош. Власник Минесоте Глен Тејлор асу Лејкерса уручио је лопту са утакмице, а током прекида Брајант је добијао честитке и од саиграча и од противника. Имајући у виду досадашње изјаве Брајанта ваља очекивати да ће он по завршетку ове сезоне завршити каријеру, тако да ће Карим Абдул Џабар и Карл Мелоун остати недостижни за дуже време.
Прочитајте још:Радоњић: Желимо да Звезда настави победнички низМекинро: Ђоковић је међу 10 најбољих у историји
Са 38.387 кошева Џабар је остао недостижан за многе генерације после њега, као и Мелоун који је на "вечној листи стрелаца" други са 36.928 поена. Иза Брајанта и Џордана поређали су се: 5. Вилт Чемберлен - 31.419 6. Шекил О" Нил - 28.596 7. Мозис Мелоун - 27.409 8. Елвин Хејс - 27.313 9. Дирк Новицки - 27.223 10. Хаким Олајџувон - 26.946 кошева. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА