Најновије

Рожаје: Турчину неће да дају пилану

РОЖАЈЕ - Бивши радници "Горњег Ибра" противе се најављеној продаји фирме бизнисмену из Турске: Ако мисли Влада да нас вара, а ми и даље да гладујемо, грдно су се преварили.
Рожаје (Фото: ЈуТјуб)

Рожаје (Фото: ЈуТјуб)

Нова бура у општини која је од просперитетне доспела скоро на само дно на табели развијености. Наиме, Влада је одобрила давање у закуп погона "Горњег Ибра" (ламелирница с магацином и сушаром, пилана, панели и котларница), укупне површине 72.600 квадрата, турској компанији "Санџакли". Овој одлуци је претходио разговор потпредседника Владе, иначе лидера Бошњачке странке Рафета Хусовића, рођеног Рожајца, с министром енергетике и природних ресурса Турске Тенером Јилдизом. Како је саопштено са седнице Владе, фирма из Турске је исказала намеру да реконструише погоне и у првој години запосли најмање 75 радника. - Како Закон о државној имовини дефинише да се средства остварена продајом државне имовине користе за реализацију структурних реформи, отварање радних места, улагање у инфраструктуру и друге капиталне инвестиције од интереса за Црну Гору, Министарство финансија је мишљења да средства остварена предметном валоризацијом треба да представљају приход буџета Црне Горе - истиче се у саопштењу са седнице Владе, уз напомену да су Влада и "Горњи Ибар" у стечају закључили уговор о купопродаји дела имовине фирме. Међутим, то је изазвало гнев у НВО "Мањински акционари Горњи Ибар", која недељама у Рожајама организује протесте поводом пљачкашких приватизација и сиромашења грађана. - Ако мисли Влада Црне Горе, на челу с Милом Ђукановићем и Рафетом Хусовићем, да нас и даље вара и на превару даје компанију у закуп, а ми и наша деца да наставимо гладовање,грдно су се преварили.Поручујемо Ибрахиму Санџаклију, газди "Санџаклија", да му не падне на памет да крене да отима фирму коју су радници створили. Крене ли, добиће одговор. Нећемо ни њему ни његовом партнеру Хусовићу дозволити да привире у њу, па када би сви животе испред ње положили, док се не испоштује сваки бивши радник и мањински акционар који је оштећен од Владе и Министарства финансија - саопштио је председник НВО "Мањински акционари Горњи Ибар" Садик Климента.
Прочитајте још:Хрватска због Шешеља пропустила своју шансу на СамитуЈУТАРЊИ.ХР: Србија се поноси Кином
Привредници из Турске, пореклом са ових простора, спремни су да улажу капитал у Црну Гору - рекао је у разговору с потпредседником Владе Рафетом Хусовићем у Подгорици министар Јилдиз. Он је бизнисменима сугерисао да "усмере интересовање ка северу Црне Горе, јер је упознат да тамо постоје ресурси за развој туризма, енергетике и пољопривреде, где ће и Влада Турске помоћи кроз одређене олакшице и подстицаје". Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА