Најновије

Исламисти у Ираку потиснути са планине Синџар

Багдад -- Снаге ирачких Курда које се боре против групе Исламска држава (ИД) успеле су да потисну исламисте са стратешки важне планине Синџар.
ИСИЛ (Фото: ЈуТјуб)

ИСИЛ (Фото: ЈуТјуб)

Ирачки Курди отворили су коридор како би хиљаде припадника јазидске мањине могле да оду одатле. Десетине хиљада Јазида су остали заробљени на тој планини још од почетка августа, када је ИД заузела градове Синџар и Зумар и натерала локално становништво у бекство, преноси АП. Многи од њих су касније евакуисани одатле авионима, али је ипак више хиљада остало на планини. Снаге ирачких Курда су сада отвориле пут ка ослобађању града Синџара који се налази у подножју истоимене планине, наводи АП.
Прочитајте још:Жак Огар: Британци су ратовали за Албанце на Косову док се ми нисмо умешали!Нови Сад одлучно иде ка титули Европске престонице културе!
Трупе курдских милиција, пешмерга, уз подршку америчких ваздушних удара, јуче су покренуле операцију за поновно заузимање Синџара. Високи курдски званичник Масрур Барзани потврдио је за АП да су курдске снаге данас успеле да потисну ИД и пробију коридор до планине. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА