Најновије

Шешељ: Хрвати жале што нисам Хрват!

САРАЈЕВО – Сребреница је кључна српска компромитација и важно је да се то каже, јер је Сребреница најмрачнија тачка на српској страни, рекао је у интервјуу за босанскохерцеговачку телевизију „Фаце” председник Српске радикалне странке В
др Војислав Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

др Војислав Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

„Ја не оспоравам злочин у Сребреници, само тврдим да то није био геноцид. Била су и три логора у Приједору где су људи убијани, малтретирани и пљачкани. То су били и цивили. Не оспоравам злочине у Приједору, не оспоравам злочин у Сребреници, нећу да оспоравам ниједан злочин”, изјавио је Шешељ, преноси Дневни аваз. Одговарајући на питање о ратној улози садашњег председника Србије Томислава Николића и премијера Александра Вучича, Шешељ је рекао да „ако је он ратни злочинац, онда су то и они”. „Николић је био добровољац у источној Славонији и за ратне заслуге је постао четнички војвода. Вучић је био добровољац на Јеврејском гробљу у Сарајеву, код Славка Алексића, и увек је давао много екстремније изјаве од мене”, казао је Шешељ. У интервјуу који је објављен у Дневнику телевизије „Фаце”, Шешељ је за Жељка Ражњатовића Аркана рекао да је био злочинац под фирмом државне службе безбедности.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Шешељев интервју за телевизију из Сарајева
„У Зворник је 1992. године дошао са полицијским колима Савезног СУП и ротационим светлима са 39 људи. По налогу Биљане Плавшић, локална власт у Зворнику му је дала 350.000 марака да ратује”, рекао је Шешељ. На питање зашто су хрватски политичари бурно реаговали на његово пуштање из Хага, а босански нису, Шешељ је одговорио да су босански интелигентнији. „Хрвати су се понашали као сомови када се упецају на мамац. Сарајево ме познаје. Сарајевским јалијашима нико није био раван, ни у Београду, ни у Загребу, ни у Југославији. Нико се није упецао на моје изјаве у Сарајеву. Ја бих волео да јесте. Сарајево је мој родни град. Неко би ме тамо дочекао радосно, неко с мржњом. У Београду су ме многи дочекали с мржњом”, казао је Шешељ. Одговарајући на тврдње да је етнички Хрват, Шешељ је рекао да Хрвати жале што није Хрват, јер би волели да је њихов. „Тешка рана за мене је што су моја три кума - Николић, Вучић и Драшковић - издајници српског народа”, казао је Шешељ.
Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА