Најновије

БРЕЈВИК ДИЖЕ УСТАНАК ФАШИСТА: Норвешка у страху после најновијих сазнања о масовном убици (ВИДЕО)

Власти у Норвешкој заплениле су 220 писама масовног убице како би га спречиле да фомира терористичку мрежу изван затвора у којем се налази због масакра којег је починио 2011. године, када је убио 77 људи.
Брејвик диже устанак фашиста (Фото: sojo.net)

Брејвик диже устанак фашиста (Фото: sojo.net)

Норвешке власти су саопштиле да су заплениле више од 200 писама масовног убице Андерса Беринга Брејвика како би га спречиле да фомира терористичку мрежу изван затвора. - Одбили смо да пошаљемо нека Брејвикова писма из безбедносних разлога. Говоримо о око отприлике 220 писама – рекао је у понедељак портпарол затворске администрације Јлинг Фесте агенцији АФП. - Ми контролишемо његову комуникацију и њему није дозвољено да успостави мрежу која би починила још злочина – додао је Фесте, који није желео да коментарише садржај писама. Сам Брејвик је контактирао норвешки лист “Верденс Ганг” како би се жалио на ограничења уведена на његову кореспонденцију, а његов авокат Геир Липестад је за исти лист рекао да је његов клијент поднео жалбу на одлуку о пресретању писама. Брејвик, који сада има 35 година, починио је најгори масакр у најновијој историји Норвешке 22. јула 2011. Он је прво убио осам људи у бомбашком нападу на зграду Владе у Ослу, а затим још 69, углавном тинејџера, пуцајући по кампу подмлатка левичарске Лабуристичке странке на острву Утоја. Злочине је, како је рекао, починио да би спречио “мусиманску инвазију” Норвешке и да је био инспирисан изборним успехом екстремно десничарске странке Златна зора у Грчкој. Осуђен је на 21 годину затвора у августу 2012, али казна може бити продужена неограничено уколико се утврди да представља опасност по друштво.
Прочитајте још:Иза фотографије која је запалила руски интернет крије се најлепша Путинова тајнаПогледајте „ратно“ возило српских добровољаца из Доњецка (ФОТО)
Извор: Танјуг, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА