Најновије

Председника Аустрије: Притисак на Русију неће решити проблеме

БЕЧ- Вршење притиска на Русију неће довести до решења кризе у Украјини, већ ће само створити много нових проблема, убеђен је председник Ау
Фишер (Фото: austria-forum.org)

Фишер (Фото: austria-forum.org)

У интервјуу информативној агенцији АРА, Фишер је искритиковао акције ЕУ по украјинском питању и упозорио на пооштравање антируских санкција, преноси лист Wirtschaftsblatt.

Према његовим речима, то да Запад није грешио у односима са Русијом је "кратковидо" и "нетачно са историјске тачке гледишта".

Између осталог Фишер је указао на процес ширења НАТО на исток. Он сматра да је ЕУ "преценила" привлачност свог предлога Украјини о асоцијацији и ставила земљу пред тежак избор између Европе и Русије.

Решавање кризе, по његовом мишљењу, могуће је ако на истоку Украјине буде поштовано примирје, а сукобљене стране буду водиле "разуман дијалог, усмерен, не на погоршање ситуације, већ на слабљење напетости". Осим тога, нагласио је Фишер, у Украјини треба да отпочне "озбиљна дискусија о реформи у области децентрализације власти".

Прочитајте још:(ВИДЕО) РУСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ: На граници немогућег!

Пооштравање санкција против Русије, убеђен је аустријски председник, само ће погоршати кризу и неће омогућити "договорно решење".

"Врата између Европе и Русије треба да остану отворена, између осталог и у економској области", додао је председник Аустрије.

Извор: Глас Русије
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА